KYK Yurdunda Kalan 110 Öğrenci Yemekten Zehirlendi

Isparta'da KYK Yurtlarında kalan 110 kız ve erkek öğrenci yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvurdu.

Son günlerde sık sık asansör arızaları ile gündeme gelen ve bu konunun araştırılmasına ilişkin muhalefet milletvekilleri tarafından Meclise soru önergesinin dahi verildiği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları yine gündemde.

KYK Yurtları bu seferde gıda zehirlenmesiyle kamuoyunun gündemine düştü. Isparta’da KYK Yurtlarında kalan 110 kız ve erkek öğrenci yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvurdu.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde kız ve erkek öğrenci yurdunda kalan 110 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvurdu.
Olay, Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bulunan KYK Kız ve erkek Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi.

 

Kuru Fasulye, Pilav Ve Trilice Yedir


Edinilen bilgiye göre, yurtta kalan öğrenciler akşam yemeğinde yedikleri kuru fasulye, pilav ve triliçe tatlısı sonrası mide bulantısı ve kusma şikayetiyle rahatsızlandı. İhbar sonrası öğrenci yurduna çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından öğrenciler gıda zehirlenmesi şüphesi ile Yalvaç Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Öte yandan, öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bakmadan Geçme