Kılıçdaroğlu'ndan Özel'in Destek Talebine Ret

Yerel seçim çalışmalarında aradığı işbirliği ve ittifak çalışmalarını bir türlü gerçekleştiremeyen Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) bir şokta eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ittifak arayışı devam ediyor. Tüm partiler için özellikle kritik bir öneme sahip olan İstanbul ve Ankara’yı kaybetmemek ve yeni zaferler elde etmek için çaldığı kapılar bir bir yüzüne kapanan Özel, beklemediği bir yerden daha “ret” cevabı aldı.

Yerel seçimde işbirliği çalışmaları kapsamında ilk olarak Millet İttifakı ortağı olan İYİ Parti’nin kapısını çalan ancak istediği yanıtı alamayan Özel, daha sonra Saadet, Gelecek, DEVA ve TİP Partileri ile iş birliği çalışması yürütmek istese de başarılı olamadı. 
DEM Parti’nin kapısını çalan ve bu konuda görüşmeler gerçekleştiren Özel, özellikle Başak Demirtaş’ın İstanbul adaylığının gündeme gelmesi ile birlikte DEM Parti’den de beklediği desteği alamamış oldu.

Son Çare Kılıçdaroğlu

Önceki gün selefi Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yemek yiyen Özel’in Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçim desteği istediği iddia edildi.
Kılıçdaroğlu döneminde kazanılan İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmemesi için yoğun çaba harcayan Özel, şok üstüne şok yaşıyor.

Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e Ret

Özel’in Kılıçdaroğlu’na 31 Mart yerel seçimleri için sahaya inmesi ve adaylara destek olması yönüdeki teklifinin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiği siyaset kulislerine bomba gibi düştü.
Kulislerde dolaşan iddiaları dile getiren Gazeteci Yazar Şaban Sevinç: "Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’na “size ihtiyacımız var, seçimde siz de sahaya inin partinin adaylarına destek verin” diyor. Kemal Kılıçdaroğlu da olmaz diyor ve reddediyor.” ifadelerine yer vererek Kemal Kılıçdaroğlu’nu reddettiği gerekçesiyle eleştirdi.
 

Bakmadan Geçme