• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti Can Atalay mitingine katılmayacak mı? İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı

İYİ Parti Can Atalay mitingine katılmayacak mı? İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu siyaset gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin GİK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zorlu,31 Mart yerel seçimlerine ilişkin Ankara ve İstanbul adaylarını da bu ay bitmeden açıklayacaklarını kaydetti

Zorlu, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Zorlu, Yargıtay’ın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’a ilişkin yeni karar ve CHP’nin "Anayasaya Saygı" mitingi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Zannediyorum iki başlıkta bir çağrıydı. Bir TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırma girişimi yapıldı biz orada imza vermedik ama eğer böyle bir toplantı olursa Genel Kurul’da yer alacağız. Mitinge gelecek olursak da buraya katılmayacağız, aldığımız karar bu yönde” yanıtını verdi.

MURAT KURUM HAKKINDA

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Kurum olarak belirlenmesine ilişkin sorulan soruya, “İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’umuzda da çok güzel bir rekabet olacak.

Bu sorunun cevabını yakın bir gelecekte açıklayacağımız adayımızın vermesinin çok daha doğru olacağı kanaatindeyim. Adayımızın son derece hazırlıklı bir biçimde bu yarışın içinde yer alacağını, içinde olacağını şimdiden söyleyebilirim” diye yanıtladı.

SİNAN ATEŞ HAKKINDA


Zorlu, Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen akademisyen Sinan Ateş hakkında başlatılan soruşturma kapsamında davaya bakan savcının 2 ay rapor aldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine, “Merhum Sinan Ateş ile ilgili konular gündeme geldiğinde çok özenli, hassas bir dil ve üslup geliştirdik. İki hassasiyetimiz vardı, birincisi onun bize emaneti olan ailesi. İkincisi Ankara’nın göbeğinde bir akademisyen katledilmiş.

Soruşturmanın selameti için çok kapsamlı bir değerlendirme yapmak istemem titizlikle takip ediyoruz. Bazı soru işaretleri var ve bunların bir an önce hızlı bir biçimde açıklığa kavuşturulması ve yargının hiçbir dış baskıya maruz kalmadan bu konunun bütün açıklığıyla ortaya çıkarılması gerekmekte” yanıtını verdi.

Bakmadan Geçme