İstiklal Marşı okutulmadı, Türk Bayrağı Kaldırıldı İddiasına İlişkin Müfettiş Görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında 'İstiklal Marşı’nın okutulmadığına', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise 'Türk bayrağının kaldırıldığına' ilişkin iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerimiz görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

 

NE OLDU?

DEM Parti'nin adayı Ahmet Türk'ün kazandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki ilk meclis toplantısında İstiklal Marşı krizi çıktığı iddia edildi.

AK Parti Grubu'nun gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebi DEM Parti grubu tarafından 'kapalı alanda olmaz' denilerek reddedildiği öne sürüldü.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YALANLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise kimi yayın organından servis edilen “Meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı” haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İddiaların yalanlandığı açıklama şöyle:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk meclis toplantısında Türk bayrağının kaldırıldığına dair kimi yayın organından servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu.”

Bakmadan Geçme