Galatasaray ve Fenerbahçe Ligdeki Altın Çağını Yaşıyor

Türkiye'nin en iyi ve en köklü kulüplerinden olan Galatasaray ve Fenerbahçe, ligde altın çağını yaşıyor. Süper Lig'in tartışmasız en iyi takımlarından olan Galatasaray ve Fenerbahçe, bu sezon gösterdiği performansla taraftarının da gönlünde yeniden taht kurdu.

Gerek kadro değeri itibariyle gerekse özellikle Süper Lig maçlarında ortaya konulan oyun, atılan goller ve toplanan puan itibariyle lig tarihindeki en iyi sezonlarından birisini geçiren iki ezeli rakip bu sezon Süper Lig’e de damga vurdu.

Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere diğer 18 takımın şampiyonluk yarışından erken kopmasının ardından zirvede yalnız kalan Galatasaray ve Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını amansız bir şekilde sürdürüyor.

Geride kalan 32 haftalık periyotta Galatasaray ve Fenerbahçe, attıkları gol ve galibiyet serilerinin yanı sıra topladıkları puan itibariyle de lig tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor.

Ligin bitmesine henüz 6 hafta kalmasına rağmen Galatasaray ve Fenerbahçe bu zamana kadar topladıkları en fazla puana ulaşmış durumda.

GALATASARAY 87 PUANLA LİDER

Galatasaray’ın efsane oyuncularından Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılı ekip geride kalan 32 haftada 87 puan gibi ulaşılması güç bir puan toplayarak liderliği elinde bulunduruyor. 
Galatasaray lig tarihinde 32 hafta itibariyle ulaştığı en yüksek puana 2023-2024 sezonunda ulaşmış oldu.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Defans hattında adeta etten bir duvar ören ve kalesinde yılların tecrübesi, Türkiye’nin en iyi kalecisi olarak adlandırılan Fernando Muslera ile rakiplerine geçit vermeyen sarı-kırmızılılar, Süper Lig’in en az gol yiyen takımı unvanını da elinde bulunduruyor.
32 haftalık süreçte sadece 1 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Galatasaray, attığı 73 gole karşın kalesinde 20 gol gördü. 

EN UZUN GALİBİYET SERİSİNE ULAŞTI

Oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesin taktirini toplayan Okan Buruk ve öğrencileri bu başarısını en uzun galibiyet serisine ulaşarak da taçlandırdı. Okan Buruk 20 maçlık galibiyet serisiyle Galatasaray tarihinde bu seriye ulaşabilen 4’üncü teknik adam oldu.

FENERBAHÇE GOL OLUP YAĞDI

Süper Lig’de ezeli rakibi Galatasaray ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe bu sezon rakiplerini adeta gole boğdu.

Sarı-lacivertliler de Galatasaray gibi bu sezon Süper Lig tarihindeki en iyi sezonlarından birisini yaşıyor. Fenerbahçe de aynı şekilde 32. hafta itibariyle lig tarihindeki en iyi sezonunu geçiriyor.

Sarı-lacivertliler sadece ligde değil Avrupa’da da adından söz ettiriyor. UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, kupanın en favori takımları arasında gösteriliyor.

LİGİN EN FAZLA GOL ATAN TAKIMI

Fenerbahçe geride kalan 32 haftalık periyotta rakip kaleleri 85 kez havalandırırken kalesinde 28 gol gördü. Ligde en fazla gol atan takım olma unvanını elinde bulunduran sarı-lacivertliler yenilen gol sayısı bakımından da Galatasaray’ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bu performanslarını geride kalan 6 haftalık periyotta da göstermesi durumunda lig tarihinin puan ve gol rekorunu kırması bekleniyor.

Bakmadan Geçme