Evde Cool Lime Nasıl Yapılır?

Yaz sıcakları yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı Sıcak yaz günlerinde evde Cool Lime Nasıl Yapılır? En uygun ve ekonomik şekilde evde Cool Lime yapımı. Detaylar Haberimizde

Yazın sıcak günlerde en çok tercih edilen soğuk içeceklerden biri olan Cool Lime evinizde yapmak daha kolay ve basit. Ekonomik sebeblerden dolayı 1 bardak Cool lime almak artık birçok insan için zorlaştı,işte sıcak günlerde evinizde yapabileceğiz buz gibi Coll lime tarifi.

Cool lime için gerekli malzemeler; Tarifimiz 1 litrelik Cool lime içindir.

2 adet limon 
15-20 adet taze nane yaprağı
2 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı soğuk su

1.Adım:

İlk olarak limonlarımızın beyaz kısımlarına dikkat ederek sarı olan kabuk kısımlarını rendeleyelim, rendelediğimiz kabukları bir kaba alıp üstüne 15,20 tane taze nane yaprağı ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyip ile iyice tatların birbirine geçmesi için karıştıralım.(şeker oranı sizin damak tadınıza göre az veya çok ekleyebilirsiniz)

2.Adım:

Yaptığımız karışımın üzerine 4 su bardağı soğuk ve rendelediğimiz limonun suyunu sıkarak üstüne ekleyelim daha sonra bir süzgeç yardımı ile sürahimize alalım.

3.Adım

Servis için olmazsa olmazı buz kalıpları buzluktan aldığımız buz kalıplarını 1 bardağın içine 2 veya 3 tane buz kalıbı koyup karışımımızı üstüne ekleyebilirsiniz, ayrıca içine nane yaprakları ve limon dlimleri kesip servisinize renk katabilirsiniz.

Evde Cool Lime Nasıl Yapılır?

 

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme