• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması: Olumlu karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması: Olumlu karşılandı

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, F-16 konusuna ilişkin "ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'nın konuşmasında satır başları şöyle;

 F-16 konusuna ilişkin "Amerika Birleşik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talabimizinde olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.

Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inşallah Türk Savunma sanayii bundan sonra daha hızlı yol alacak. Şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyoruz,

Türkiye uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü hapsetmiştir.Türkiye ne pahasına olursa olsun, Güney sınırlarında "Teröristan" kurulmasına izin vermeyecek."dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNDE EN İYİ SEZON

Erdoğan, konuşmasının devamında "Dünya genelinde etkili tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye, hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor. Turizm'de 2023 yılı tarihimizin en iyi sezonu oldu" ifadelerine yer verdi.Başkan Erdoğan ekonomiye ilişkin "Önümüzdeki dönemde, ekonomi programımızın müspet yansımalarını, enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz" açıklamalarında bulundu.

TERÖRİSTAN'A MÜSAADE YOK

Konuşmasında terörle mücadele konusuna da değinen Başkan Erdoğan, "Terörün yok edilmesi, Irak'la hayata geçirmeyi planladığımız Kalkınma Yolu Projesi için de önemlidir." dedi."Türkiye, ne pahasına olursa olsun, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına müsaade etmeyecektir" şeklinde konuşan Erdoğan, "Terör örgütü mensuplarını, nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yaz aylarında Pençe Harekat bölgesindeki tahkimatımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız, böylece çok daha etkin tedbirleri alma imkanına kavuşacağız" şeklinde konuştu.

İKİNCİ ASTRONOTUMUZU GÖNDERECEĞİZ

İnsanlı uzay misyonumuzu başarıyla yerine getirdik. Türk Hava Kuvvetlerimizin yetiştirdiği seçkin pilotlarından olan Alper Gezeravcı, uluslararası uzay istasyonundaki görevini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkemize döndü. Bizde kendisini kabul ettik. İkinici astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

Başkan Erdoğan, konuşmasının devamında "Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız" ifadelerine yer verdi.

EVLENECEKLERE DESTEK KREDİSİ

Başkan Erdoğan, konuşmasında ilk kez evleneceklere aile destek kredisi başvuruları 15 Şubat'ta başlayacağını duyurdu.

İSTANBUL'DA RAYLI SİSTEM VE YEREL SEÇİM

Başkan Erdoğan, konuşmasının devamında "Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız" ifadelerine yer verdi.Başkan Erdoğan, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin ise "Mahalli İdareler Seçimlerini, ülkemizi tökezletmenin aracı haline dönüştürme hayali kuranların heveslerini yine kursaklarında bırakacağız" dedi.

NETANYAHU'NUN KATLİAMLARINA GÖZ YUMUYORLAR

Konuşmasında Refah kentindeki artan gerilime de değinen Erdoğan, "(Refah kentine saldırı) İsrail'in bu pervasızlığının sebebi, Batılı güçlerin 'tavşana kaç tazıya tut' diyen ikiyüzlü politikasıdır" açıklamalarında bulundu.Başkan Erdoğan Gazze'de Netanyahu'nun katliamına dikkat çekerek "Hitler özentisi Netanyahu yönetimi, 7 Ekim'den beri sürdürdüğü vahşet ve katliam politikasında her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor" şeklinde konuştu.Erdoğan konuşmasının devamında "Batılı güçler sahne önünde İsrail'e itidal çağrısı yaparken Hamas bahanesinin arkasına saklanarak, Netanyahu'nun katliamlarına göz yumuyorlar" ifadelerine yer verdi.

BAE ZİYARETİ

Gerçekleştireceği BAE ziyaretine de değinen Erdoğan, "BAE Devlet Başkanının daveti üzerine dünya hükümetler zirvesine katılmak üzere Dubai'ye hareket ediyoruz. Onur konuğu olarak davet edildiğimiz zirvede ikili temaslar, devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme