300 Kiloluk Kapsülde Yaşayan Demir Atlı Prens Öldü

ABD'de altı yaşında çocuk felci geçiren ve hayatının geri kalanını "Demir At" olarak adlandırdığı 300 kiloluk metal bir kapsülde geçiren Paul Alexander'ın ölüm haberi geldi. Paul, yaşantısıyla birçok kişiye ilham vermiş olan bir avukattı ve geçtiğimiz günlerde 78 yaşında vefat etti.

Paul Alexander, Teksas eyaletinde yaşayan ve "Polio Paul" olarak da bilinen biriydi. Altı yaşında çocuk felci geçirdi ve kısa bir süre sonra kendi kendine nefes alamaz hale geldi. Bu nedenle "Demir Akciğer" olarak bilinen büyük bir metal makineye bağımlı hale geldi.

FELÇ GEÇİRMİŞTİ

Hayatının büyük bir kısmını bu metal kapsülde geçiren Paul Alexander, 11 Mart günü vefat etti. Paul, hastalığının ardından 1995 yılında çocuk felci aşısının onaylanmasıyla ülkedeki çocuklara uygulanmaya başlanmasına tanıklık etti.

TÜM ENGELLERİ AŞTI

Engelli olmasına rağmen, Paul hayallerinden vazgeçmedi. Üniversiteye gitti, avukat oldu ve kitaplar yazdı. Duruşmalarda, üç parçalı bir takım elbise ve tekerlekli sandalye kullanarak müvekkillerini savundu.

Engelli hakları için mücadele etti, oturma eylemleri düzenledi ve kendi anılarını içeren bir kitap yayımladı. Paul, ailesinden daha uzun bir süre hayatta kaldı ve yaşamı boyunca engellerine rağmen birçok hedefe ulaşmayı başardı.

Bakmadan Geçme