Osman Kavala ve Selahaddin Demirtaş Serbest mi Bırakılacak?

Tutuklulukları ile her zaman siyasetin gündeminde olan Osman Kavala ve Selahaddin Demirtaş'ın serbest kalıp kalmayacağı merak konusu oldu. Osman Kavala ve Selahaddin Demirtaş'ın serbest bırakılıp bırakılmayacağı tartışılıyor...

Osman Kavala ve Selahaddin Demirtaş Serbest mi Bırakılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tutuklulukları ile siyasetin gündeminden düşmeyen ve muhalefete göre siyasi tutuklu olarak kabul edilen Osman Kavala ve Selahaddin Demirtaş ile alakalı Abdulkadir Selvi'nin yazdıkları serbest mi bırakılacaklar sorusunu gündeme getirdi. 

SEÇİM SONRASI BAZI ŞEYLER DEĞİŞEBİLİR

31 Mart seçimlerinden büyük bir kayıpla çıkan Ak Parti iktidarının bazı değişiklikler yapacağı konuşulurken iktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi'nin yazısı değişimin işareti oalrak okundu.

Selvi şu ifadelere yer verdi; 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimi bir özeleştiri yaptıktan sonra AK Parti’nin yeniden seçim zaferleri kazanmasını sağlayacak bir reçete sunması bekleniyor. Milletvekillerine yeni bir perspektif çizeceği konuşuluyor.

AK Parti yaptığı reformlarla hem kendi önünü açtı hem vesayet sistemini tasfiye ederek Türkiye’nin önünü açtı. Millet iradesine vurulan paslı zincirleri kırması sayesinde Cumhuriyet’in ötekileştirdiği dindarları, Kürtleri sistemin merkezine oturttu. Reformculuk ve yenileşme bir dönemler AK Parti’nin alametifarikasıydı.

Strateji heyetinin tartıştığı noktalardan biri de AK Parti’nin yeniden reformcu kimliğine dönmesi oldu.

SİYASİ İKLİM DEĞİŞMELİ

Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?

Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor.

Yeniden reformcu kimliğine dönmüş bir AK Parti ve Avrupa Birliği hedefine yürüyen bir Türkiye. Görün o zaman ekonomi nasıl coşar.

AK Parti’yi, AK Parti yapan bu oldu. Formül net; ekonomiyi büyüt, özgürlükleri genişlet.

Bakmadan Geçme