• Haberler
  • Siyaset
  • Meclis'te Yeni Anayasa Mesaisi: Kurtulmuş Partileri Ziyaret Edecek

Meclis'te Yeni Anayasa Mesaisi: Kurtulmuş Partileri Ziyaret Edecek

TBMM'de bu hafta gündem yoğun. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için görüşmelerine bu hafta siyasi partileri ziyaret ederek başlayacak. Hafta boyunca Genel Kurul, enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifini ele alacak.

Meclis'te Yeni Anayasa Mesaisi: Kurtulmuş Partileri Ziyaret Edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta yoğun gündemle toplanacak. Haftalık çalışmalarına 30 Nisan Salı günü başlayacak olan Genel Kurul, enerji alanında düzenlemeler içerek kanun teklifinin görüşmelerine devam edecek.

YENİ ANAYASA GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Meclis'te yeni ve sivil anayasa için ilk görüşmeler bu hafta başlayacak. Anayasa çalışmalarında bayram sonrasını işaret eden Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti gruplarını ziyaret edecek.

FAHİŞ FİYATLARA AĞIR YAPTIRIM GELİYOR

Meclis gündemine gelmesi beklenen bir diğer yasa teklifi ise Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenleme. Yaklaşık 20 maddeden oluşması öngörülen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme de yer alacak. Ayrıca işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi de Meclis'teki görüşmeler sırasında tartışılacak.