• Haberler
  • TV
  • Holofira Müslüman Olacak mı? Holofira Yaşıyor!

Holofira Müslüman Olacak mı? Holofira Yaşıyor!

Kuruluş Osman dizisi 153.bölümü ile 20 Mart akşamında izleyici ile buluşuyor. Son bölümde kısas uygulanarak zehir içirilen Holofira ölümden döndü. Sonrasında hakkı arayışları iyice artan Holofira Yunus Emre ile görüşecek. Holofira Müslüman olma yolunda ilerleyecek.

OSMAN BEY’İN OYUNU
Osman Bey yeni bir oyun kurmaktadır. “Düşümüz ömrümüzden uzundur yolumuz atlarımızın aşacağından çetindir” diyerek ordusunu hedefine hazırlamaktadır.

ORHAN BEY, HOLOFİRA VE ELÇİM HATUN ARASINDA NELER YAŞANACAK?
Elçim Hatun’un Holofira’ya olan öfkesi sürmektedir. Holofira’nın durumu Orhan Bey ve Elçim Hatun’un arasında nelere sebep olacaktır?

HOLOFİRA ÖLECEK Mİ? DİZİDEN AYRILIYOR MU?

Holofira Ayça Hatun'un içtiği sudan içti. Zehirlenecek olan Holofira'nın daha sonra iyileşerek ayağa kalkacağı ve Orhan Bey ile evleneceği yakın zamanda belli olacak. Zira gerçekte Holofira ile Orhan Bey evlenmişlerdi.

20 Mart Çarşamba gününde yayınlanan 153.bölümde de Holofira Yunus Emre ile görüşerek Müslüman olma yolunda ilerleyecek.

TARİHTE HOLOFİRA KİMDİR?

Nilüfer Hatun, (doğum adı Holifera, Holophira veya Olivera) (d. 1283, ö. 1383 veya 1388, Bursa), Yarhisar Tekfuru'nun kızı, Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı Orhan Gazi'nin eşi ve üçüncü padişahı I. Murad'ın annesidir.

Osmanlı Devleti'nde yabancı eşlerden ilki aynı zamanda ilk yabancı kökenli sultandır. Rum asıllıdır. Asıl adı Holofira idi. Nilüfer, bu adın Türkçeleşmiş halidir. Orhan Gazi ile evlendirilmeden önce Bilecik Tekfuru'nun oğluyla nişanlıydı. Osmanlıların 1299'da Bilecik'i ele geçirmeleri ve ardından yakınlardaki düğün konvoyuna yapılan baskın sırasında tutsak alındığı ve Osman Gazi tarafından oğlu Orhan Gazi ile evlendirildiği söylenmektedir. Tarihçi Necdet Sakaoğlu'nun aktardığına göre Nilüfer Hatun, cariye durumundaki ilk padişah eşidir. Osmanlı Hanedanı'na anne tarafından Rum kanı (genetiği) taşıyan ilk şehzadeleri de o doğurmuştur. 1360 yılında ölen Gazi Süleyman Paşa ile ondan on yaş daha küçük olan üçüncü Osmanlı padişahı I. Murad'ın annesidir.

Nilüfer Hatun İznik Ve Bursa'yı, Camiler imaretler, medreselerle donattı. Bursa'da kaplıca kapısı yanında bir tekke, Bursa kalesinde bir cami.Darülharp Mahallesi'nde bir mescit, kendi adını taşıyan Nilüfer çayı .Bursa Mudanya yolu üzerinde bir Irmağa köprü yaptırdı. Köprü kendi adıyla anılır İznik'te, oğlu I. Murad tarafından kendisinin adına bir imarethane inşa edilmiştir. Ayrıca yaptığı hayır işleriyle. Bursalıların gönlüne taht kurmuştur. Adı yüzyıllar sonra Bursa'nın bir ilçesine verilmiştir. Kabri Bursa'daki Orhan Gazi Türbesi'ndedir. Ayrıca adı, Orhan Gazi'nin kendi türbesi olan Bursa'daki (Gümüşlü) Tophane'de bulunmaktadır.

GONCA HATUN’UN ALAEDDİN BEY’E CEVABI NE OLACAK?
Mehmet Bey’in Kütahya’dan getirdiği haber Gonca ve Alaeddin açısından büyük bir sorunu ortaya çıkarmıştır. Alaeddin Bey “Evlenelim!” der. Gonca Hatun buna nasıl cevap verecektir?

MALHUN HATUN OLIVIA’DAN HESAP SORUYOR
Malhun Hatun, Olivia’yı zindana atmıştır, olanları açığa çıkartmakta kararlıdır. Malhun Hatun Olivia’nın oyununu çözebilecek midir?

Bakmadan Geçme