Başakşehir, 4 Büyükleri Geride Bıraktı

Süper Lig'de liderlik yarışı ile ligde kalma mücadelesi amansız bir şekilde devam ederken, orta sıralarda yer alan takımlar istatistiklerde şampiyonluk mücadelesi veren takımları dahi geride bırakmayı başardı.

Süper Lig’de 32 haftalık periyod geride kalırken ilginç istatistikler oluştu.
Beşiktaş ve Trabzonspor da dahil olmak üzere 18 takım şampiyonluk yarışından erken koparken ligin zirvesinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin amansız mücadelesi devam ediyor.

Galatasaray ezeli rakibi karşısındaki 2 puanlık farkı koruyarak liderliğini devam ettirirken Fenerbahçe de sarı-kırmızılıların puan kaybederek liderlik koltuğuna oturmanın hesaplarını yapıyor.

Ligin üstü kadar altında da heyecan devam ediyor. Ligden düşecek takımların belirleneceği haftalara girilen bu süreçte maçlar kıran kırana mücadelelere sahne oluyor.

Tüm bu gelişmelerle birlikte ligin sessiz ama istatistikler bakımından dikkat çeken takımları da göz doldurmaya devam ediyor.

LİGİN EN İYİ PAS YAPAN TAKIMI

Avrupa takımlarının aksine Türkiye’de pas oyununun özellikle de isabetli pas yüzdelerinin çok düşük kalması dikkat çekerken ligde 46 puanla 6’ıncı sırada bulunan ve herhangi bir iddiası bulunmayan İstanbul Başakşehir FK’nın istatistikleri dikkat çekiyor.

Şampiyonluk mücadelesi veren ve ligin en iyi kadrolarına sahip olan takımları dahi geride bırakan Başakşehir, geride kalan haftalarda yüzde 83’lük pas ortalamasıyla ligin en iyi pas yapan takımı sıralamasında zirvede bulunuyor.

Bu özelliğini haftalardır koruyan Başakşehir’in 32. haftaya kadar en yakın rakibi yüzde 82 ile Alanyaspor’du. Galatasaray ile evinde oynadığı karşılaşmadan 4-0 mağlubiyetle ayrıldıktan sonra sıralamada Beşiktaş ve Fenerbahçe ile paylaşmak zorunda kalan Alanyaspor, pas ortalaması sıralamasında 2 takımla birlikte ikinciliği paylaşıyor.

Ligin lideri ve 20 maçlık yenilmemezlik serisini elinde bulunduran Galatasaray ise Trabzonspor ile birlikte yüzde 81 pas ortalamasına sahip ve sıralamada 6. sırada kendine yer bulabildi.
 

MUHABİR

Bakmadan Geçme