• Haberler
  • Siyaset
  • YRP'li Aydal'ın Murat Kurum Açıklamaları Başını Yaktı İstifası İsteniyor

YRP'li Aydal'ın Murat Kurum Açıklamaları Başını Yaktı İstifası İsteniyor

Murat Kurum'u ağır bir şekilde eleştiren ve yerel seçimlerde desteklemeyecekleri mesajını veren, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu öven açıklamalar yapan Aydal, parti içinde krize neden oldu. Genel Başkan Fatih Erbakan'ın Aydal'ın istifasını istediği iddia edildi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın dün akşam katıldığı televizyon programında Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Murat Kurum hakkında sarf ettiği sözlerin yankıları devam ediyor.

Murat Kurum’u ağır bir şekilde eleştiren ve yerel seçimlerde desteklemeyecekleri mesajını veren, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu öven açıklamalar yapan Aydal, parti içinde krize neden oldu.

Sabah saatlerinde parti genel merkezi sosyal medya hesabından isim vermeden Aydal’ın açıklamalarının partiyi bağlamadığını ifade eden paylaşımın ardından Genel Başkan Fatih Erbakan’ın da Aydal’ın istifasını istediği iddia edildi.

Aydal, katıldığı televizyon programında; “Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar. Kanal İstanbul beka sorunumuzdur bizim. Bu sebep bile Murat Kurum'un İBB başkanı olmaması için yeterlidir. Bizim çok ciddiye alarak bizim bir partiye güç verişimizi ciddiye almadıklarını gördüm. Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor. AK Parti'li arkadaşlar diyorlar ki 'bizi desteklemezseniz CHP kazanacak' Biz AK Parti'yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Şimdi AK Parti hiç olmadığı kadar sıkıntıda aday bile bulamıyor. Dikkatinizi çekmiştir en sıkıntılı şehirlerde bile eski adaylarını yeniden gösterdi. Bunlardan en dikkat çekenlerinden biri Kocaeli. Tahir Büyakın iki metro vadetmiş ikisi de yok. Temiz hava demiş her gün zehir suluyoruz. Temiz su vadetmiş sular pis. Tramvay yapacağım demiş bir tanesi bile bitmemiş. Bütün bu olmazlar içinde bile aynı kişiyi aday yapıyorsa AK Parti çok çaresiz demektir. Ankara, İstanbul ve İzmir'i kaybedince de kendisini yenilmiş sayacak." İfadelerine yer vermişti.

Bakmadan Geçme