Tokat Depremi İstanbul Depremini Tetikler mi?

Tokat'tın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrası en çok merak edilen konu Tokat'ta yaşanan depremlerin İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği oldu.

Tokat Depremi İstanbul Depremini Tetikler mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD'ın verilerine göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

5,9 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, çevre illerde de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi?' sorusuna cevap verdi. 

Ersoy bağlandığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı;

"Öncelikle bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Sanıyorum 2 bülteninde CNN TÜRK'deydik. O bölgenin depremselliğini tartışmıştık. Bu Kuzey Anadolu fayının anakolu üzerinde değil, yan kolları üzerinde yine Kuzey Anadolu fayına bağlı ama buranın çok uzun olmadığını dolayısıyla 6-.6.5'a kadar deprem oluşturabileceğini, 7'ye çıkmayacağını söylemiştim. Nitekim hemen akabinde de 5.6 büyüklüğündeki deprem şöyle kritik; Türkiye'deki yapıların hasar sınırları 5.5'la başlıyor. Dolayısıyla 5.6 bu anlamda önemli olabilir. Mühendislik olarak hatalı binalarda mutlaka hasarlar meydana gelmiş olabilir."

'TOKAT DEPREMLERİ DEVAM EDECEK'

Türkiye deprem ülkesi bunu kabul etmek gerekiyor ve bugün Tokat'tan yarın Malatya'dan bir başka yerden bu haberleri duyacağız. Depreme karşı dirençli şehirler ve binalar yapmak için bütün enerjimizi buna sevketmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bu depremler devam edecek.

TOKAT DEPREMİ İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Bu Kuzey Anadolu fayının anakolu üzerinde olmadığı için 7 seviyelerinde bir deprem normal şartlarda beklemem ama tabi bunun garantisi yok. Ben sadece depremlerin meydana geldiği fayın uzunluğuna bağlı olarak bu yorumu yapıyorum. 5.6 müstakil bir deprem olabilir, daha büyüğü gelmeyebilir ama bunun garantisi yok.

Bakmadan Geçme