TOGG Gözünü Avrupa Pazarına Dikti

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG, Avrupa pazarına girmek için gün sayıyor. Türkiye'de kullanıcılardan çok büyük ilgi gören ve araca sahip olmak için kuyruğa girilen Togg, Avrupa'daki kullanıcılarına da ulaştırılacak.

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Avrupa’ya ihracat çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.


Türkiye'de inovatif bir satış yöntemiyle piyasaya çıktıklarını belirten Karakaş, Trumore uygulaması aracılığıyla satışları gerçekleştirdiklerini, bu yenilikçi yaklaşımın kullanıcılara kendi ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapma imkanı sağladığını, bu sene de satışlara aynı şekilde devam edeceklerini anlattı.


Türkiye’nin Göz Bebeği 2024’ün Sonunda Almanya Yollarında Olacak


İhracat için de çalışmalarına geçen yıldan itibaren başladıklarını dile getiren Karakaş, "Avrupa'ya girmek istiyoruz, bu senenin sonunda Almanya hedefimiz. Almanya'daki yapımızı oluşturuyoruz. Almanya pazarına girmek istiyoruz. Bu senenin sonunda girmiş olacağız" diye konuştu.

Karakaş, Türkiye'de geçen yıl yollara çıkan T10X modelinin üretim kapasitesine de değinerek, geçen sene martta ön siparişe çıktıklarında 177 bin ile beklentilerinin üzerinde bir rakamla karşılaştıklarını belirtti.


Bu sayının üretim adetlerinin 13 katı olduğunu kaydeden Karakaş, "20 bin adedin üretimini tamamlamış ve teslim etmiş olmanın rahatlığıyla, gururuyla 2024'e giriyoruz. 2024'teki iş planımız 47 bin civarında, bunun cüzi bir kısmını ihracat için düşünüyoruz." dedi.

Bakmadan Geçme