Nihat Zeybekçi, Kendisini Eleştiren Ak Partililere Çok Sert Tepki Gösterdi

İsrail ile yapılan ticaret hakkında yaptığı açıklamalarla tepkilere neden olan Nihat Zeybekçi, kendisini eleştiren ve yalnız bırakan Ak Partililer hakkında çok ağır konuştu.

Nihat Zeybekçi, Kendisini Eleştiren Ak Partililere Çok Sert Tepki Gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, gerçekleştirdikleri ihracat ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan hazır giyim, tekstil, deri ve halı sektörlerindeki başarılı firmaların ödüllendirildiği "İhracatın Yıldızları Gecesi"nde konuştu. 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı İsrail ile ticaret açıklamaları ile gündeme gelmiş ve Ak Partili bir çok isim tarafından bile çok ağır bir şekilde eleştirilere muhatap olan Zeybekçi yaşadıkları hakkında şu ifadeleri kullandı.

“Bizim oralarda bir söz vardır tam bu günlere uygun,
‘Yörük sürüsünden adak vermek’
Basiretsiz, kifayetsiz muhterisler, hayatı boyunca bir tek yumurtanın bile sorumluluğunu almamış her tarafın ideolojik yalakaları asla bir şey kaybetmezler, onlar her şekilde kazançlıdır, onların dünyasında kaybeden sadece yörüktür. 

Yalnız bizim dile getirdiğimiz sorunun asıl muhatabı olan kurumlar, kuruluşlar, birlikler, siad lar, mensuplarının menfaatlerini korumak, sorunlarının takipçisi olmak yerine sessizliği tercih etmeleri……..

Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın”

"Ucuz siyaset yapanlardan olmadık"

Zeybekci, daha rekabetçi bir ekonomi için katma değeri yüksek ürünlere odaklanmak gerektiğine işaret ederek, alınması gereken mesafenin farkında olduklarını bildirdi. Zeybekci, "Ortalama ihracat kilogramı 1,60 dolarla bir yere gidemeyiz, 2023 hedeflerine gidemeyiz. Tüketim alışkanlıklarını belirlemediğimiz bir dünyada teknolojisi ve marka değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz" dedi.

Katılımcılardan birinin, konuşması sırasında kendisini yüksek sesle protesto etmesi üzerine Zeybekci, "Biz ucuz siyaset yapanlardan olmadık, biz bu milletin derdiyle dertlendik. Biz Türkiye'nin ve Türk bayrağının dünyanın her yerinde dalgalanmasının derdinde olduk. Türkiye'nin bütün sorunlarının çözümü siyasetten geçer. Biz yetkimizi milletimizden almışız. Yüreği yeten varsa yetkiyi milletten alır ve bu milletin dertlerini çözmeye gider. Yüreği yeten milletten alır yetkiyi" yanıtını verdi.

Bakmadan Geçme