Nihat Zeybekçi'den İsrail'le Ticaretle İlgili Tepki Çeken Sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekçi: 'Ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, İzmir'de İsrail ile ticaret yapan firmaların da katıldığı fuara katıldı.

Zeybekçi'nin fuar ziyaretinde yaptığı açıklamalar kamuoyunda tepki topladı.

7 Ekim'den bu zamana kadar Gazze'de 33 binden fazla insanı katleden İsrail ile yapılan ticaretin kimseye zarar vermediğini savunan Zeybekçi'nin açıklamaları gündem oldu.

TİCARETİN HİÇ KİMSEYE ZARAR VERMEYEN BÖLÜMLERİ VAR!

İsrail’deki katliamı kınadıklarını ‘ama’ ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleri olduğunu dile getiren Zeybekçi, şunları kaydetti:

“İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani, eyvallah, İsrail’in Filistin’de, Gazze’de müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de.. çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum.”

Bakmadan Geçme