MHP'den CHP'ye Geçen Gölbaşı'nın Borçları Dudak Uçuklattı

Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı: 'Sadece maaş giderleri vergiler dahil 68 milyon 800 bin lira. Belediyenin personel maaşını ödemek için üç aydır sürekli kredi alınıyor'

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde zaferini ilan eden ve 47 yıllık aradan sonra ilk defa girdiği bir seçimde birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başkanların göreve başlamasıyla ilginç bilgiler de ortaya çıkmaya başladı.

Seçimler sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) CHP’ye geçen Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde belediyenin borçları ise adeta dudak uçuklattı.

MHP’den CHP’ye geçen Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, açıklamalarıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. 
Belediyenin gelir ve giderleri, borçları ve personel maaşları gibi konularda açıklamalar yapan Odabaşı, “Aylık geliri 26 milyon TL, gideri 82 milyon TL olan bir belediye devraldık. Ayda 56 milyon TL açık veriyoruz. 3 aydır maaş ödemek için bile banka kredisi çekmişler. Borçların sadece faizi aylık 13 milyon TL.

TÜRKİYE’NİN KİŞİ BAŞINA EN ÇOK BORÇ DÜŞEN BELEDİYESİ

Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesi Gölbaşı. Gizli çalışanlar var. Yani olmadığı halde burada görünen isimler var. Sadece maaş giderleri vergiler dahil 68 milyon 800 bin lira. Belediyenin personel maaşını ödemek için üç aydır sürekli kredi alınıyor" açıklamasında bulundu.

Odabaşı’nın açıklamaları sosyal medyada da gündem oldu.
 

MUHABİR

Bakmadan Geçme