Meral Akşener'den Başkan Adaylarına Sosyal Medya Vetosu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü genel kurul öncesi, adaylığını açıklayan isimlere karşı ilginç bir tepki yöntemi geliştirdi.

Yerel seçimlerdeki hezimetin ardından olağanüstü genel kurul kararı alan İYİ Parti’de başkan olmak isteyen isimler tek tek adaylıklarını açıklarken Genel Başkan Meral Akşener’den şaşırtan bir hamle geldi.

Yerel seçimler öncesi yaptığı açıklamalarda başarısız olunması halinde siyasetten tamamen çekileceği mesajını veren Akşener, partisinin olağanüstü genel kurulunda da aday olmayacağını açıkladı.

Seçimlerdeki başarısızlığın faturasını tamamen kendisi üstlenen Akşener, isimlerini açıklayan başkan adaylara karşı da siyaset kamuoyunun anlam veremediği bir davranış içerisine girdi.

SOSYAL MEDYADA TAKİPTEN ÇIKTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından genel başkanlık için adaylığını açıklayan yol arkadaşları Koray Aydın, Uğur Poyraz ve Tolga Akalın’ı takipten çıkması dikkat çekti.

Akşener’in Genel Başkan Adayları içerisinden Müsavat Dervişoğlu’na destek verdiği belirtiliyor.
Dervişoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylığını açıklayan isimler arasına girdi.

YARALARI BİRBİRİMİZİ KUCAKLAYARAK SARACAĞIZ

4 sayfalık açıklama metni yayınlayarak adaylığını ilan eden Dervişoğlu, 
“Aziz milletim, değerli arkadaşlarım; İYİ Parti’nin ortaya koyduğu irade ve büyük mücadele, siyasi yelpazenin neresinde olursa olsun memleketin tüm vatansever evlatlarını merkezine alarak yola çıkmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetmeye namzet olmuştur. Bizler bu partinin kurucu iradesiyiz ve herkes iyi bilsin ki; iktidar olmaya ve devlet yönetmeye talibiz. Size söz veriyorum; yaraları birbirimize sarılarak ve kucaklaşarak saracağız.” ifadelerine yer verdi.