İsrail Protesto Ederken Gözaltına Alınan Avukat Beyza Akyüz'den Olaya İlişkin Açıklamalar

İsrail'e yönelik ekonomik yaptırımlar uygulanmasını talep eden ve İsrail'le ticareti protesto ederken İstiklal Caddesi'nde şiddete uğrayan ve gözaltına alınan aktivistlerden biri olan avukat Beyza Bengisu Akyüz twitter hesabından açıklamalarda bulundu

NELER OLMUŞTU?

“Filistin İçin Bin Genç” grubunun öncülüğünde Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde “İsrail ile ticarete dur de” sloganıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenlenmiş ve bu yürüşte ortaya çıkan kargaşada türbanlı kızlara ters kelepçe takılarak tutuklanmıştı.

AVUKAT BEYZA BEGİNSU AKYÜZ KİMDİR?

Protestoda tesr kelepçe ile gözaltına alınan ve iktidara yakın hesaplar tarafından Mossad ajanı olarak lanse edilenlerden ikisinin Mavi Marmara şehidi Cengiz Akyüz'ün kızı Beyza ve Erva Akyüz olduğu ortaya çıktı.

AVUKAT BEYZA BEGİNSU AKYÜZ OLAYA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR:

“Şahsıma türlü iftiralar atanlar, gerçeği çarpıtmaya çalışan tetikçiler sadece dünyalıklarını bir süreliğine kurtarmak için bunu yapıyorlar. Onlarda ahlak, şeref ya da utanma aramıyorum zaten.

Tüm hakaretlerin, yalanların ve hatta mossad ajanı iftiralarının hesabını en büyük mahkemeye bırakıyorum.

Hepimiz sussak, türlü bahaneler uydursak bile ülkemizden gönderilen tonlarca çelik ve çimentonun Filistinli kardeşlerimizin önüne ayrım duvarları, işgal karakolları, yasadışı yerleşimler, tel örgüler ve tanklar şeklinde çıktığını tarih yazacak. Yöneticiler bu ticareti engellemeyerek bu vebalin işbirlikçileri olarak tarihe geçecekler.

Ben ve kardeşim ‘Katillerle yol yürüyen ve destekleyenleri reddediyoruz’ diyerek ahiretimize bir şerh düştük. Şunu bilsinler ki Allah’ın adaleti susmayacak ve ben onları Allah’ın mutlak adaletine havale ediyorum.”

Bakmadan Geçme