• Haberler
  • TV
  • Hangisi Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca resmi olarak savaş ilan ettiği ülkelerden biridir?

Hangisi Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca resmi olarak savaş ilan ettiği ülkelerden biridir?

Hangisi Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca resmi olarak savaş ilan ettiği ülkelerden biridir?... Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan Hangisi Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca resmi olarak savaş ilan ettiği ülkelerden biridir? sorusunun cevabı araştırılıyor.

Yarışmada toplam 13 soru yer alıyor.

13. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 5 Milyon TL.

Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız? Kim Milyoner Olmak İster? 2 Ağustos 2011 tarihinden beri izleyici ile buluşuyor.

Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmakta olup pazar akşamları saat 20.00'de ATV'de yayınlanıyor.

SORU: Hangisi Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca resmi olarak savaş ilan ettiği ülkelerden biridir?

A- GÜRCİSTAN

B- JAPONYA

C- YUNANİSTAN

D- KUZEY KORE

CEVAP: JAPONYA

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde resmi olarak savaş ilan ettiği ülke sayısı oldukça sınırlıdır. Ancak en belirgin savaş ilanlarından biri, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası ve müttefiklerine karşı olmuştur. Türkiye, 23 Şubat 1945'te Nazi Almanyası'na ve ardından 1 Mart 1945'te Japonya'ya savaş ilan etmiştir. Bu ilanlar, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e üye olmasının ardından gerçekleşmiştir ve savaşın sona ermesine yakın tarihlerdedir. Bu nedenle, Türkiye'nin II. Dünya Savaşı'nda müttefiklerle birlikte savaşmış resmi bir savaşı yoktur, ancak savaşın sonuna doğru tarafsızlıktan çıkmıştır.

Bakmadan Geçme