• Haberler
  • Gündem
  • Filistin'de İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Hasan Saklaman Şanlıurfa'da Defnedildi

Filistin'de İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Hasan Saklaman Şanlıurfa'da Defnedildi

Filistin'de İsrail polisleri tarafından öldürülen Hasan Saklamanın cenazesi bugün Şanlıurfa'ya getirilerek Eyyüp Peygamber Camii avlusundaki mezarlığa defnedildi.

Filistin'de İsrail polisine bıçakla saldırırken başka bir polis tarafından öldürülen Hasan Saklaman Cenazesi Şanlıurfa  Eyyüp Peygamber Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyyüp Peygamber Camii avlusundaki mezarlığa defnedildi

OLAY NASIL OMUŞTU?

Hasan Saklanan, 28 Nisan’da izinli olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kafilesi ile Kudüs’e gitmiş, daha sonra sağlık ve pasaport problemi olduğunu belirterek kafileden ayrılmıştı. Saklanan ardından Ürdün'deki Allenby Sınır Kapısı'ndan İsrail'e giriş yaptıktan sonra Eski Şehir bölgesinde bir İsrail polisine düzenlediği bıçaklı saldırıda vurularak hayatını kaybetmişti. Polis ise saldırıdan yaralı kurtulmuştu.

CENAZE ŞANLIURFAYA GETİRİLDİ

Polisi bıçaklayan imam, başka bir polis tarafından silahla vurularak öldürüldü. Şanlıurfalı Hasan Saklanan'ın naaşı, adli soruşturmanın tamamlanmasının ardından bu sabah Tel Aviv Büyükelçiliğince teslim alındı.

Saklanan'ın cenazesi, bugün sabaha karşı havayoluyla Ürdün üzerinden Türkiye'ye oradan da Şanlıurfa'ya getirildi. GAP Havaalanından alınan cenaze Adli tıp kurumunda getirildi.

Burada cenazeyi baba Ramazan, anne Ferha ve eşi Fatma Saklanan karşıladı. Bugün öğle namazına müteakip Eyyüp Peygamber Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyyüp Peygamber Camii avlusundaki mezarlığa defnedidi.

HASAN SAKLAMAN KİMDİR?

1990 yılında Urfa Eyyübiye’de varlıklı Arap asıllı bir ailede dünyaya gelen Hasan Saklanan, ikisi kız ikisi erkek 4 çocuk babasıydı.

Saklanan, 2021 yılından bu yana resmi olarak Urfa’nın Kepez Mahallesi Camisi'nde din adamı olarak görev yapıyordu.

MUHABİR HABER MERKEZİ