Epic Games Dolara Geçecek Mi?

Steam ve EA'in ardından Türk oyuncular son kale olan Epic Games'in de dolara geçmesinden endişeli. Peki bu olacak mı? Olacaksa ne zaman olacak?

Steam’in 2023 yılının kasım ayında TL ile satış yapmayı bırakıp dolara geçmesi ve bir ay sonra EA’in de aynı kararı almasıyla, Türkiye’de oyun fiyatları yüzde 300’e varan oranlarda arttı. Dolar kurundaki dalgalanmaların sebep gösterildiği bu değişikliği Steam’dan sonra diğer şirketler de takip etmeye başladı. Peki Epic Games onlardan biri olacak mı?

Epic Games yayınlandığı günden beri verdiği bedava oyunlar ile zaten Türk oyuncuların aşina olduğu bir marketti. Steam’İn dolara geçmesi ile TL satışı yapan en büyük market olan Epic Games Launcher, türk oyuncuların ilgi odağı haline dönüştü. Oyunların uygun fiyatlı olması, üstelik de indirim dönemlerinde verilen hediye kuponu gibi avantajlarla bir anda en popüler launcher oldu.

Steam satışları düştü

Steam’in dolara geçmesiyle Türkiye’de satışlarında yüzde 90’lara varan düşüş gözlemlendi. Steam’in bu durum karşısında yeniden TL’ye geçip geçmeyeceği ise bilinmiyor.

Hala uygun fiyatlı oyun satmaya devam eden Epic Games’in dolara geçip geçmeyeceği şu anda belirsizliğini koruyor. Ancak oyun yapımcıları durumu fark eder ve tepki gösterirse Epic Games de dolarla satışa geçmek durumunda kalabilir. Şuan için durum belirsiz olsa da zamanla ülkenin ekonomisi ve oyun satışlarının gidişatı şirketlerin politikalarında etkili olacak.

Bakmadan Geçme