Bakan Şimşek: Türkiye Sahalara Geri Döndü!

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kral Günü Resepsiyonunda konuşan Bakan Şimşek, ekonomideki gidişata dikkat çekerek, 'Türkiye sahalara geri döndü' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kral Günü Resepsiyonu'nda konuştu.

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadele programının kararlılıkla sürdürüleceği mesajını verdi.

"Türkiye sahalara döndü." diyen Şimşek, "Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı. Güçlü bir program uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Şimşek'in gündeminde Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenmesi süreci de vardı.

Bakan Şimşek, konuyla ilgili "Gümrük Birliğinin güncellenmesi gerektiği açık, çünkü karşılıklı olarak faydalı. Gümrük Birliğini modernize etmek ve geliştirmek Türkiye ve Avrupa Birliği'nin çıkarınadır, bu yüzden ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

TİCARET HACMİMİZ 5.5 KAT ARTTI

Hollanda'daki Türk toplumunun Hollanda içerisindeki siyasetten sanata birçok alana sunduğu katkılara değinen Şimşek, "Bu, iki ülkeye NATO müttefikliğinin ötesinde bir bağ kazandırıyor. Bu vesilesiyle Büyükelçiye ve Hollanda hükümetine geçen yılki deprem felaketinde gösterdikleri destek, gösterilen dayanışmadan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Türkiye ve Hollanda arasındaki ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı" ifadelerini kullandı.

Uluslararası doğrudan yatırımlarda Hollanda'nın Türkiye'deki 1 numaralı ülke olduğunu dile getiren Şimşek, daha fazla Hollandalı iş insanının Türkiye'nin paydaşı haline gelmesini umut ettiğini söyledi.

Şimşek, ayrıca geçen yıl Türkiye'nin 1.2 milyon Hollandalı turisti ağırladığını bildirerek, Hollanda ile ortaklığı ve bağları kuvvetlendirmek istediğini aktardı. Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de değinen Şimşek, Gümrük Birliği'nin modernizasyonunun AB'nin de çıkarına olduğunu söyledi.

Resepsiyonda konuşan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ise Türkiye ile Hollanda arasındaki köklü ilişkiye dikkat çekti.

İki ülke arasındaki Dostluk Anlaşması'nın 100'üncü yılı olduğunu hatırlatan Wijnands, 100'üncü yıl onuruna Ankara'nın önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi.

Wijnands, "Temmuzda ünlü Hollandalı Türk sanatçı Karsu'nun Ankara’da ücretsiz bir konser vereceğini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Karsu'ya, ailesine ve Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye’de 3 binden fazla Hollandalı şirketin bulunduğunun da altını çizen Wijnands, Hollanda’nın Türkiye’deki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olduğunu dile getirdi.

Bakmadan Geçme