• Haberler
  • Yaşam
  • Poğaça Nasıl Yapılır? Bu poğaça asla bayatlamıyor

Poğaça Nasıl Yapılır? Bu poğaça asla bayatlamıyor

Patatesli, peynirli, kaşarlı, sade derken poğaçanın çok çeşidi yapılıyor. Poğaça yapmanın yollarını sizler için derledik. Peki poğaça nasıl yapılır? İşte kahvaltıların vazgeçilmezi poğaça tarifi...

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı poğaça sofraları keyiflendirir. Poğaça doyurucula da vazgeçilmez kahvaltı alternatiflerindendir.

Poğaçanın daha çok kabarması ve bayatlamaması için yapmanız gereken tek şey süt yerine yoğurt eklemeniz. Yoğurt poğaçanın bayatlamasını önler. Bu sayede poğaçalarınız haftalarca taze ve yumuşacık kalır.

Poğaça Malzemeleri

1 kg un

2 yumurta (sarıları üzerine)

1 su bardağına yakın ayçiçek yağ

1 yaş maya

2 tatlı kaşığına yakın tuz

3-4 kaşık şeker

3 buçuk su bardağı süt (700 ml)

İç Harcı İçin;

Beyaz peynir veya istediğiniz her hangi bir iç harcı

Üzeri İçin;

Yumurta sarısı

1 kaşık ayçiçek yağ

Poğaça Nasıl Yapılır? Bu poğaça asla bayatlamıyor

POĞAÇA YAPIMI

Önce unu çanak yapıp kenarlarına tuz ortasına da yumurta beyazı şeker ve yağ koyuyoruz ısıttığımız sütü de ilave edip ılık bir karışım yapıp mayayı içinde eritiyoruz ve hamurumuzu uzun süre pürüzsüz olana kadar yoğuruyoruz (hamuru ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel sonuç alırız) hamur cıvık gibi gelebilir size sakın un katmayın yoğurdukça toparlanır hamurunuz ne kadar yumuşak olursa poğaçalarınızda bir o kadar yumuşak olur.

Hamurumuzun üstünü kapatıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz

Mayalanan hamuru beze yapıp iç harcını koyup altına pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz kağıdın üzerine fırçayla birazda ayçiçek yağ sürersek daha iyi sonuç alırız.

20-25 dakikada tepside mayalandırıp üzerlerine yumurta sarısı ve ayçiçek yağ karışımını sürüp susamlarını da serpiyoruz.

Önceden ısınmış 210-220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk. 

Bakmadan Geçme