• Haberler
  • Gündem
  • 1 Mayıs'ta Polise Saldırıp Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi

1 Mayıs'ta Polise Saldırıp Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi

1 Mayıs'ta polise saldıran ve aralarında 'Basel'in de olduğu 65 kişi adliyeye sevk edildi.

 İstanbul'da 1 Mayıs’ta taşkınlık yaparak polise saldıran 65 gösterici, adliyeye sevk edildi.

POLİSE SALDIRMIŞLARDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde güvenlik güçleriyle çatışan marjinal gruplar arasındaki 217 kişi gözaltına alınmıştı.

Marjinal grupların gerçekleştirdiği yasadışı eylemde 28 polis yaralanırken, polise taş, sopa ve demir çubuklarla saldıran şüphelilerin 182’si emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

ALİ YERLİKAYA "GEREĞİ YAPILDI" OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da 1 Mayıs günü taşkınlık çıkaran kişilere yönelik düzenlenen “Gereği yapıldı-13” operasyonunda yeni gözaltıların yapıldığını açıklamıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan toplam 65 eylemcinin ifade işlemleri tamamlandı. Zanlılar bu sabah adliyeye sevk edildi.

ALİ YERLİKAYA NE DEMİŞTİ?

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanına çıkmak için SARAÇHANE Meydanında toplanan ve polislerimize taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulunan şüpheli olaydan sonra kaçtıkları adreslerde bugün yakalandı.  Kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemi  ile saldırıya karıştığı tespit edilen diğer şahısları yakalamaya yönelik operasyonlarımız devam ediyor. 

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü provoke etmeye çalışarak, halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan kahraman polislerimize saldıranları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"

 

 

MUHABİR HABER MERKEZİ