• Haberler
  • Gündem
  • YRP, "Erbakan Kurum'u Desteklerdi" Diyen Akyüz'ü Disipline Sevk Etti

YRP, "Erbakan Kurum'u Desteklerdi" Diyen Akyüz'ü Disipline Sevk Etti

Seçime sayılı günler kala Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) bir ittifak krizi daha yaşandı. Milletvekilli ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer alan, yerel seçimlere ise kendi adaylarıyla giren Yeniden Refah Partisi'nde MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz açıklamaları nedeniyle disipline sevk edildi.

Yerel seçimler yaklaştıkça bir yandan heyecan bir yandan da gerilim artıyor. Gerek parti içlerinde gerekse partilerin bir birleriyle alakalı yaptıkları açıklamalar gerilimin tırmanmasına neden oluyor. 

Uzun görüşmelere rağmen yerel seçimlerde AK Parti ile birlikte hareket etmeyerek kendi adaylarını çıkartan Yeniden Refah Partisinde çatlak devam ediyor.

Parti içerisinde bazı isimler AK Parti ile ittifak yapılması gerektiğini belirtirken bazı isimler de isteklerin yerine getirilmemesi nedeniyle ittifak yapılmasına karşı çıkmıştı. 

İttifak taraftarlarından birisi de Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve aynı zamanda Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz oldu.

Akyüz, adayların belirlenmiş olmasına rağmen ittifak talebini verdiği bir röportajda yeniden dile getirmesi ve buna Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan'ı da dayanak göstermesi YRP yönetimini kızdırdı.

Akyüz'ün “Erbakan hocam olsaydı Murat Kurum'u belediye başkanı yapmamızı beklerdi" açıklaması sonrası YRP'den hamle gecikmedi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Yeniden Refah Partisi, Akyüz'ün açıklamalarının gündem olmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Akyüz'ün disipline sevk edildiğinin belirtldiği açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"MKYK üyemiz Abdurrahman Akyüz, Anadolu Ajansı’na verdiği bir demeçte parti disiplinini yok sayan, görev ve yetki sınırlarını aşan, partimizin çizgisiyle uyumlu olmayan açıklamalarda bulunması sebebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

Yeniden Refah Partimiz dün olduğu gibi bugün de Milli Görüş çizgisinde yoluna devam etmektedir ve partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz’dür. İstanbul teşkilatlarımız da Sayın Altınöz ile omuz omuza, İstanbul’da Milli Görüş Belediyeciliği dönemini yeniden başlatmak için mücadelesine devam etmektedir."

Bakmadan Geçme