Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Kim Oldu?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Muhsin Şentürk seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk'ü seçti. Karar, Resmi Gazete'nin 16 Mayıs 2024 tarihli sayısında yer aldı. 4 yıl boyunca görev yapacak olan Şentürk, 37 turda tamamlanan Yargıtay Başkanlığı seçiminde 35. turda adaylıktan çekilerek çıkmaza giran başkanlık seçiminde düğümün çözülmesine katkı sağlamıştı.

SEÇİMDE 2. OLMUŞTU

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için yapılan seçimde en yüksek oy alan adaylar sırasıyla; Yaşar Şimşek, Muhsin Şentürk, Hakan Yüksel, Mustafa Erol ve Yusuf Kuzu olmuştu.

Adaylardan birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 15 gün içinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçilmesi bekleniyordu. Erdoğan, göreve Muhsin Şentürk'ü tercih etti. Şentürk, 4 yıl görev yapacak.

MUHSİN ŞENTÜRK KİMDİR

Muhsin Şentürk, 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Mezuniyetinin ardından hakim adayı olarak mesleğe başlayan Şentürk, çeşitli görevlerin ardından Kars Susuz ve Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı görevleri yerine getirmiştir. Yargıtay üyeliğine 2012'de seçilen Muhsin Şentürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme