• Haberler
  • Dünya
  • Ülkeyi Yasa Boğan Yangın: 9'u Çocuk 27 Kişi Yanarak Can Verdi!

Ülkeyi Yasa Boğan Yangın: 9'u Çocuk 27 Kişi Yanarak Can Verdi!

Hindistan'da ülkeyi yasa boğan yangın faciasında 27 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri ancak DNA testi ile belirlenebilecek.

Nüfus bakımından dünyanın en büyük ve en kalabalık ülkelerinden birisi olan Hindistan'da yangın faciası yaşandı.

Ülkenin Gujarat eyaletine bağlı Rajkot kentinde bir eğlence merkezinde çıkan devasa yangında olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Yangın faciasında ilk belirlemelere göre 9’u çocuk olmak üzere 27 kişi yanarak can verdi.

Yangın sonrasında 8 kişiden ise haber alınamıyor. Haber alınamayan kişilerin de yangında hayatını kaybetmiş olabileceği şüpheleri üzerinde duruluyor.

Yangında tamamen tanınmaz hale gelen ölen kişilerin kimlikleri ancak DNA testi sonrasında belirlenebileceği ifade edilirken can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Yangın sonrasında yetkililerin açıklamaları peş peşe geldi. Önceliğin yaralıların kurtarılmasının vurgulandığı açıklamada sorumlulardan hesap sorulacağı ifade edildi.

Rajkot Belediye Başkanı Nayana Pedhadiya yaptığı açıklamada, “Odak noktamız kurtarma operasyonları ve hayat kurtarmaktır. Bu olaydan sorumlu olan kişilerin cezalandırılmasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise, yerel yönetimin yangından etkilenenlere yardım sağlamak için çalıştığını bildirdi. Modi, “Yangın felaketi nedeniyle son derece üzgünüm. Düşüncelerim sevdiklerini kaybedenlerle birlikte” ifadelerini kullandı.

Eyalet Başbakanı Bhupendra Patel, yangınla ilgili soruşturmanın Özel Soruşturma Ekibi (SIT) tarafından yürütüldüğünü ve olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakmadan Geçme