• Haberler
  • Dünya
  • Türkiye'den Gazze'ye 42 Bin Ton Yardım Ulaştırıldı

Türkiye'den Gazze'ye 42 Bin Ton Yardım Ulaştırıldı

İsrail'in 7 Ekim'den bu zamana kadar katliam yaptığı ve üzerlerine bomba yağdırdığı Filistin halkına Türk milleti yardım elini uzatıyor. Türk Kızılay'ı aracılığıyla Gazze'ye bu zamana kadar 42 bin tonluk acil insani yardım ulaştırıldı.

Bir yandan İsrail'in bombaları bir yandan da açlık, hastalık ve kıtlıkla mücadele eden, onlarca çocuğun açlıktan hayatını kaybettiği Gazze'ye Türkiye yardım ulaştırmaya devam ediyor.

İsrail'in her türlü engellemesine rağmen deniz yoluyla yardım ulaştıran Türkiye, şartlar ne olursa olsun Filistin halkını yalnız bırakmıyor. İsrail'in açlık ve ölüme terk ettiği Filistinlilere Türk halkının yardım eli ulaştırılmaya devam ediliyor.

TÜRKİYE GAZZE'YE EN FAZLA YARDIM ULAŞTIRAN 2'İNCİ ÜLKE

Türk milletinin emanetlerini dünyanın dört bir tarafına ulaştıran Türk Kızılay'ı Gazze'de de mazlumları yalnız bırakmadı. Ülke genelindeki sivil toplum kuruluşları ve yardım kuruluşlarının da katkılarıyla hazırlanan acil insani yardım malzemeleri Gazze'de savaş mağduru mazlumlara ulaştırılıyor.

Bu zamana kadar 7 gemi dolusu insani yardım malzemesini Gazze'ye gönderen ve savaş mağduru mazlumlara ulaştıran Türk Kızılay'ı 8'inci yardım gemisinin hazırlığını da sürdürüyor. Türkiye yaptığı yardımlarla dünya genelinde Gazze'ye en fazla yardım ulaştıran 2'inci ülke oldu.

42 BİN TON YARDIM GÖNDERİLDİ

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Gazze'ye olan yardımlarına ilişkin bilgi verildi.

Bu zamana kadar 42 bin tonluk yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştırıldığının ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı insani yardımlar 42 bin tona ulaştı. Gazze’ye en fazla yardım sağlayan ikinci ülke olan Türkiye, toplam yardımların yüzd  24’ünü temin ediyor. Ayrıca her hafta ortalama 127 ton içme suyu ülkemiz tarafından Mısır’dan Gazze’ye ulaştırılıyor. 400’ün üzerinde Gazzeli hasta ve yaralının tedavisi Türkiye’de devam ediyor. Türkiye, Gazze ve Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olacak." 

Bakmadan Geçme