• Haberler
  • Siyaset
  • TİP, Tutuklu Milletvekili Can Atalay İçin Çağlayan Adliyesi Önünde Toplanacak

TİP, Tutuklu Milletvekili Can Atalay İçin Çağlayan Adliyesi Önünde Toplanacak

Gezi Parkı davasında tutuklanan ve 2022 yılından bu zamana kadar ceza evinde bulunan TİP Milletvekili Can Atalay için Salı Günü 19.30'da Cağlayan Adliyesi önünde TİP üyeleri bir araya gelecek.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hayat Milletvekili Can Atalay'ın özgürlüğüne kavuşması için Çağlayan Adliyesi önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

2022 yılında Gezi Parkı davasında yargılanan ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay'ın özgürlüğüne kavuşması için TİP üyeleri eylemlerine devam ediyor.

TİP sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Can Atalay için vatandaşlar Çağlayan Adliyesi önüne davet edildi.

Yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi;  

"1 yıl önce depremzede halkın oylarıyla seçilmesine rağmen yargı darbesiyle tutsak edilen Av. Can Atalay'a özgürlük, takip ettiği tüm toplumsal davalarda mağdurlar için #Adaletİstiyoruz! Yarın 19.30'da Çağlayan Adliyesi önündeyiz, ülkemizin pek çok noktasında meydanlardayız!

Halk seçti, Saray hapiste tutuyor. Halkın haklarına sahip çıkan Av. Can Atalay'a özgürlük. Mazbatayı halk verdi, halk alır. Bugünlerde dilinden yeni Anayasa'yı düşürmeyenler önce mevcut Anayasa'ya saygı duymak zorunda! Halkın milletvekili Can Atalay'a özgürlük, yargıda #Adaletİstiyoruz!

Türkiye'yi hakların ve hukukun güvence altında olmadığı, yalnızca bir avuç patronun bolluk ve servet içinde yaşadığı bir cehenneme çevirmek isteyenlerden toplumu adil, özgür, eşitlikçi bir anayasaya kavuşturmaları beklenemez! Adaletin sağlanmadığı bir toplum nefes alamaz. Gezi, Soma, Ermenek, Hendek, Roboski için; katledilen kadınlar, geleceği çalınan gençler, hakkı gasbedilen emekçiler, emekliler, engelliler için; dili, dini, ırkı, fark etmeksizin tüm emekçiler için #Adaletİstiyoruz!"

MUHABİR

Bakmadan Geçme