• Haberler
  • Yaşam
  • Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Kıtır Kıtır Olacak!

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Kıtır Kıtır Olacak!

Kahvaltıların Vazgeçılmezi Poğaçalar Artık Hayatımızın Bir Parçası, Peki Nasıl Yapılıyor? Evde Yapabilir miyim ? Diyorsanız Bu Haber Size Göre!

Paylaşacağımız tarif ve yöntemle artık herkes kendi evinde dereotlu bu leziz poğaçalardan yapabilecek.Gelin Tarife Geçelim:

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Kıtır Kıtır Olacak!

DEREOTLU POĞAÇA MALZEMELERİ

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı sirke
  • 3.5 su bardağı un (una göre değişiyor yumuşak olacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet dereotu

İçerisine;

-Lor peyniri

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Kıtır Kıtır Olacak!

DEREOTLU POĞAÇA YAPIMI

-Margarini oda ısısında bekletiyoruz.

-Dereotu hariç tüm malzemeleri karıştırıyor ve hamuru yoğuruyoruz.

-Hazır olan hamura dereotu ekleyip tekrar yoğuruyoruz

-Yoğurulan hamurdan parçaları alıp avuç içerisinde yuvarlak şekilde açıyoruz ve içine peynir koyup şekil veriyoruz

-Üzerine yumurta sarısı sürüyor

-Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyor, kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.

Şimdiden afiyet olsun.Süper bir kahvaltı olacağından emin olabilirsiniz. NefisYemekTarifleri'nden yararlanılmıştır.

Bakmadan Geçme