Taksim Metrosu Bugün Hizmet Vermeyecek

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim'de düzenlenecek eylemlere hazırlık yapılıyor. İstanbul Valiliği, söz konusu etkinliklere yönelik önlemler alıyor. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve birçok vatandaşın katılması beklenen etkinliklerin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtiliyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim'de eylemler düzenlenecek. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve birçok vatandaşın katıldığı eylemlere yönelik İstanbul Valiliği birtakım önlemler alıyor.

TAKSİM METROSU KAPALI OLACAK

İstanbul Valiliği, 8 Mart Cuma günü saat 14.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Taksim ve Şişhane istasyonlarının kapatılmasına karar verdi.

GÜVENLİK AMACIYLA ÖNLEM ALINDI

Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu ve İstiklal Caddesi girişi ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye kapatılacağı belirtilmiştir. Bu istasyonlardaki araçlar, Taksim istasyonunda durmayarak seferlerine devam edecektir.

Bu önlem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı'nda düzenlenecek olan gösteriler ve yürüyüşler öncesinde alınmıştır. Güvenlik ve düzenin sağlanması amacıyla alınan bu kararın, vatandaşların güvenliğini ve huzurunu korumaya yönelik olduğu vurgulanmaktadır.

Bakmadan Geçme