• Haberler
  • Spor
  • Süper Lig'de 20 Takımdan 13'ünün Averajı Ekside

Süper Lig'de 20 Takımdan 13'ünün Averajı Ekside

Süper Lig'de mücadele eden 20 takımdan 13'ü attığı golden daha fazla gol yerken 1 takım da attığı ve yediği gol sayısını geride kalan 33 haftada da dengelemeyi başararak 0 averaja sahip oldu.

2023-2024 Süper Lig sezonu ilginç istatistik ve rekorların yaşandığı bir sezon olmaya devam ediyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin haftalar önce zirve yarışında yalnız kaldığı Süper Lig’de atılan ve yenilen goller bakımından da ilginç bir sezon oluyor.

Süper Lig’de mücadele eden 20 takımdan 13’ü attığı golden daha fazla gol yerken 1 takım da attığı ve yediği gol sayısını geride kalan 33 haftada da dengelemeyi başararak 0 averaja sahip oldu.

LİGİN GOL YÜKÜNÜ FENERBAHÇE ÇEKİYOR

Zirve mücadelesinde olduğu gibi Galatasaray ve Fenerbahçe attıkları gollerle de dikkat çekiyor. İki takımda lig tarihindeki en iyi sezonlarından birisini geçirirken ligde geride kalan 33 haftada en fazla golü Fenerbahçe attı. Sarı-lacivertliler 33 haftalık periyotta rakip kaleleri 87 kez havalandırırken kalesinde 30 gol gördü.

33 HAFTADA 898 GOL ATILDI

Ligde kıyasıya geçen mücadelelerde bu zamana kadar toplamda 898 gol kaydedildi. En gollü karşılaşmalar ise yine ligin gol kralı Fenerbahçe’ye ait.

SADECE 7 TAKIMIN AVERAJI ARTIDA

Ligde lider Galatasaray ve ikinci sıradaki Fenerbahçe’den sonra Trabzonspor, Beşiktaş, Başakşehir ve Antalyaspor dışındaki takımların tamamının averajı eksiye düşmüş durumda. Antalyaspor ise attığı ve yediği golleri eşitleyerek 0 averaja sahip ligdeki tek takım.

Averajı en kötü takım -35'le ligden düşmesi kesinleşen İstanbulspor olurken en çok gol yiyen takım ise 68 golle Pendikspor oldu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme