Bakan Tekin Açıkladı: Yarın Yeni Müfredat Taslağı Duyurulacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatla ilgili olarak yaptığı açıklamada, çalışmanın yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Ayrıca, görüş ve önerilerin sunulabileceği 'https://gorusoneri.meb.gov.tr/' adresini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yarın yeni müfredat taslağı yarın paylaşılacağını aktardı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca öğrenciyi ve eğitimciyi ilgilendiren müfredat değişikliğine ilişkin açıklamada bulundu. Bir süredir üzerinde çalışılan yeni müfredatta beklenen gün geldi. Bakan Tekin, çalışmayı yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. Tekin, resmi sayfadan görüş ve önerilerin yapılabileceğini de ekledi.

YARIN ÖĞLEDEN SONRA AÇIKLANACAK

Tekin, yeni müfredat taslağının yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını bildirdi. Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredatla ilgili görüş ve önerilerin "https://gorusoneri.meb.gov.tr/" adresinden paylaşılabileceğini bildirdi.

Yeni müfredata ilişkin sorularını yanıtlarken, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha kutlayan Tekin, Bakanlığın bayramla ilgili hazırladığı yoğun etkinliklere değindi.

Dün tarihi Birinci Meclis'te çocuklarla birlikte yaptıkları temsili iki özel oturumun önemine işaret eden Tekin, ilk olarak 23 Nisan 1920'deki oturumu yeniden canlandıran çocukların heyecanla, atalarına, büyüklerine, devletin kuruluş felsefesine sahip çıktıklarının gösterildiğini, öğleden sonraki "23 Nisan 2071" isimli ikinci oturumda ise yaklaşık 50 yıl sonrasında çocukların hayata bakışının ortaya konduğunu ifade etti.

ÇOCUKLARIN BEKLENTİLERİNE GÖRE ŞEKİL ALACAK

Çocukların gelecek için seçtikleri konu başlıklarının beklentilerini ortaya çıkartması açısından önemine dikkati çeken Tekin, Bakanlık olarak çocukların bu beklentileri veya yönelimlerinin gerisinde kalmamaları gerektiğini vurguladı.

"Eğer biz onların arkasında kalırsak müfredatın, eğitimin bir anlamı kalmaz. Biz çocuklarımıza ufuk çizebilmeliyiz, gelecekle ilgili tahayyüllerini geliştirebilmeliyiz." diyen Tekin, bütün bunlar bir arada düşünüldüğünde müfredatla ilgili çalışmaların bu yönelimi de gösterdiğinin altını çizdi.

MUHABİR HABER MERKEZİ