• Haberler
  • Yaşam
  • Supangle Nasıl Yapılır? Tam Kıvamında Supangle Tarifi

Supangle Nasıl Yapılır? Tam Kıvamında Supangle Tarifi

Yediğinizde tüm tatlı ihtiyacınızı giderecek bir o kadar da hafif bir tatlı olan supangle tarifini sizler için derledik. Peki supangle nasıl yapılır? İşte muhteşem kıvamlı supangle tarifi...

Çok pratik beş dakikada hazırlayabileceğiniz yedikten sonra pişman etmeyecek bir tatlı arıyorsanız cevabı buldunuz. Çikolata ve sütün enfes birleşiminden doğan hafif bir tatlı: Supangle. 

Supangle Malzemeleri

  • 1 lt süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • 3-4 dilim kek

Üzerine;

  • İsteğe göre toz fıstık
  • Çikolata rendesi
  • Çilek
  • Rulokat v.s. gibi

Supangle Nasıl Yapılır? Tam Kıvamında Supangle Tarifi

Supangle Tarifi

  1. Pişirme tenceresine un, şeker, nişasta ve kakaoyu alıp karıştıralım.
  2. Yumurta sarılarınıda ekleyelim,sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştır vaziyette pişirmeye başlayalım.
  3. 5-10 dk sonraya kadar koyulaşıp pıt pıt atmaya başladığında ocaktan alıp tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırarak çikolata ve tereyağının erimesini sağlayalım.
  4. En sonunda yarım su bardağı soğuk suyuda ekleyelim ipeksi bir kıvam alana kadar el çırpıcısı ile iyice çırpalım.
  5. Bir kenara alıp soğutmaya bırakalım. Soğurken ara ara karıştıralım ki kabuk tutmasın.
  6. Oda ısısına kadar soğuyunca kup yada kâselere bir kaç parça kek ilave edelim ( benim difrizde krem şantili pandispanyam vardı ondan kullandım. ) üzerlerine soğuttumuz supangleyi paylaştıralım.
  7. Zevke göre süsleyelim buzdolabına 3-4 saat kadar dinlendirip servis yapalım.

Bakmadan Geçme