• Haberler
  • Oyun
  • Sony Helldivers 2 Konusunda Geri Adım Attı

Sony Helldivers 2 Konusunda Geri Adım Attı

Birkaç gündür süren Sony-Helldivers 2 gerginliği sonunda tatlıya bağlandı.

Helldivers 2, yılın başında çıkı yaptıktan sonra oyuncuların inanılmaz ilgisine maruz kaldı. Bu beklenmedik başarı üzerine oyunun sunucuları ağırlığı kaldıramadı ve sunucu problemleri yaşanmaya başlandı. Ancak daha sonra bu problemler aşıldı ve oyun anlık 400 bin oyuncuya kadar erişti. Fakat oyuncular tam sorunlar çözüldü sanırken bu sefer de devreye Sony girdi.

 

 

Sony oyunu PSN hesabına bağlanma zorunluluğu getiriyordu

Sony oyunun çıkışının üzerinden üç ay geçmesinden sonra oyuna PSN hesabını bağlama zorunluluğu getireceğini açıkladı. Ancak sorun şu ki, PSN dünyada sadece 77 ülkede aktif. Bu yüzden kalan ülkeler oyuna erişmek için VPN kullanmak zorunda kaldılar, fakat bu sefer de oyundan banlanmaya başladılar. Bu yüzden oyuncular bir anda Steam incelemeleri çoğunlukla olumludan çoğunlukla olumsuza döndü. Oyuna karşı çok büyük bir tepki kampanyası da başlatıldı. Ancak Sony bugüne kadar geri adım atmamıştı.

 

Sony Playstation bugün bu uygulamadan geri adım attı

Playstation sonunda baskıya dayanamadı ve Helldivers 2 PSN hesabı zorunluluğunu kaldırdı. Şirket, aldığı ilginç karar sonrası gelen on binlerce eleştirinin ardından kısa süre içinde geri adım atmak zorunda kaldı.

Resmi hesabından paylaşım yapan PlayStation, " Helldivers hayranları, sizlerin Helldivers 2 hesap birleştirme güncellemesi özelinde yapmış olduğu geri bildirimleri gördük. 6 Mayıs tarihinde yaptığımız ve tüm oyuncuların 30 Mayıs tarihinden itibaren Steam ile PlayStation Network hesaplarını bağlamalarını gerektiren güncelleme kaldırıldı" dedi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme