• Haberler
  • Yaşam
  • Soğuk Baklava Nasıl Yapılır? Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi olacak soğuk baklava tarifi

Soğuk Baklava Nasıl Yapılır? Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi olacak soğuk baklava tarifi

Son dönemlerde yiyenlerin müptelası olduğu bir dilim yiyenin bir daha yediği o tatlı soğuk baklava tarifi için doğru yerdesiniz. Peki soğuk baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk baklava nasıl yapılır?

İftar davetlerinin ve bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi bir tatlı olan baklava son dönemlerde soğuk olarak sofralarla buluşuyor. İşte yeni trend soğuk baklavanın tarifi...

 

Soğuk baklava hamuru için:

 

35 adet baklavalık yufka

200 gram tereyağı

1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

2 yemek kaşığı Antep fıstığı

 

Soğuk baklava şerbeti için:

 

500 gram krem şanti (sıvı halde, şekersiz)

4 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

 

Soğuk baklavanın üzeri için:

 

180 gram sütlü çikolata

 

 

Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Tereyağını eritin, erirken üzerindeki beyaz köpükleri kaşıkla alın ve erime bitince süzgeçten başka bir kaba yağı süzün, beyazları kalmasın.

  2. Şerbeti hazırlamak için sütü ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ateşten alın.

  3. İçine sıvı krem şanti ekleyip karıştırın ve buzdolabına koyup soğutun.

  4. Tepsiyi yağlayın, baklavalık yufkayı her üç katta bir tereyağı ile yağlayarak 15. kata kadar gelin.

  5. 15. katta yarısına ceviz yarısına fıstık serpin. İri çekilmiş olmalılar, toz gibi olursa sütlü şerbeti çekince çamur gibi olur.

  6. Ceviz ve fıstık serptikten sonra her üç katta bir yağlamak üzere 20 kat daha yufka serin, 35 katı tamamlayın.

  7. Üzerine eritilmiş yağı gezdirin, kare dilimler kesin. Isınmış 170 derece fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın. Baklavayı soğutun, sıcak olmamalı.

  8. Soğumuş baklavaya soğuk şerbetin yarısını gezdirip bekleyin. Korkmayın hepsini hızlıca çekecek, biraz çekince kalan şerbeti ekleyin.

  9. Baklava şerbeti çekmeden üzeri daha sütlü ve ıslak iken çikolata serpin, çikolata yapışsın.

  10. Tatlıyı en az üç saat ya da bir gece buzdolabında muhafaza edin, soğuk baklava iyice soğuduğunda servis edin.

 

Soğuk Baklava Tarifinin Püf Noktası

 

Tabağa alındığında süt akmaz, salep kıvamında şerbet akar. Şerbeti soğuk, baklavası soğuk olur. Şerbetinde sıvı krem şanti olur, sadece şekerli süt ile ya da çiğ krema ile şerbet olmaz. Sıvı krem şantiyi (şekersiz) marketlerde bulabilir ya da internetten sipariş edilebilirsiniz. Çikolatayı buzlukta iyice soğutun oda sıcaklığında olursa yapışır ve erir buz gibi olmalı. Sonra rendeleyin ya da robotta çekin. Pudra şekeri ve kakao kullanılmaz. Soğuk baklava sadece rende ya da toz çikolata ile süslenir.

Bakmadan Geçme