• Haberler
  • Oyun
  • Rainbow Six Siege 4-0xfff0be25 Hata Kodu Nedir? Nasıl Çözülür?

Rainbow Six Siege 4-0xfff0be25 Hata Kodu Nedir? Nasıl Çözülür?

2015 yılının aralık ayında çıkışını yapan ve hızla popüler bir oyuna dönüşen Rainbow Six Siege, benzersiz oynanışının yanında benzersiz hataları ile de ünlü. Bu yazımızda oyuncuların çözmekte en çok zorlandıkları hatalardan birisine yakından bakacağız.

4-0xfff0be25 Hata Kodu genellikle oyunun ortasında atılmanız ardına gelen bir hata kodudur. Oyunun hile yazılımı BattleEye tarafından atıldığınız mesajı ile beraber gelir ki bu sizi yanıltmasın, herhangi bir ban yeme durumu yoktur (tabi hile açmadıysanız). Atıldığınız round önemli, eğer oyunun 4. roundu atıldıysanız ister casual girin isterseniz de ranked fark etmeksizin hata çözülene kadar BattleEye sizi her oyununuzun 4. roundu aynı hata kodu ile oyundan atacaktır. Maça tekrar da bağlanamazsınız, atıldığınız an yeniden bağlanmaya çalışsanız bile aynı hatayı alacaksınız ve tekrar bağlanamayacaksınız. Üstelik sistem bunu sizin hatanız olarak algıladığı için size maçı terk etme cezası verecek.  Peki bu sinir bozucu hata nasıl düzeltilir?

Bu hatayı düzeltmenin kâğıt üstünde birçok yolu olsa da şahsen kendimin de 3 kez karşılaştığı bu hatayı çözmekte hepsi de yetersiz kaldı. Bu konuda ubisoft destek ile de iletişime geçmeniz pek bir artı katmıyor, zira onlar da kâğıt üstündeki çözümleri papağan gibi tekrar ediyorlar. Bu yüzden bu yazımızda kâğıt üstündeki çözümlere ek kendi bulduğum çözümlerden de bahsederek sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Standart çözümler:

  • Oyunu kapatıp açmak
  • Oyunun server durumlarına bakmak
  • İnternet bağlantınızı kontrol etmek
  • DNS ayarlarını değiştirme
  • Arka plandaki uygulamaları kapatmak
  • Oyunun dosyalarını doğrulamak

Tüm bu çözümler zaten her yerde karşılaşacağınız ve pek de işe yaramayan çözümler. Hatanın tecrübelere dayalı gerçek çözümlerine gelirsek:

Oyunu silip tekrar yüklemek

Oyunu silip tekrar yüklemek bazen hatanın çözümü olabiliyor. Ancak silip tekrar yüklemek sadece oyunun dosyalarını kaldırmak değil, oyuna ait ne var ne yoksa silmeniz gerekiyor.

Oyunu tamamen kaldırdıktan sonra Ubisoft Connect’i silin ve  Ubi Connect hem de Rainbow Six için güvenlik duvarı istisnalarını da silin. Ayrıca C:Programms(x86), AppData, Regedit, MyGames/Siege ve steamapps/common'daki Siege klasörünüzdeki her şeyi de silin. Daha sonrasında oyunu tekrar yükleyin ve işe yarayıp yaramadığını deneyin. Eğer sizi her zmaan attığı roundda atmıyorsa işe yaramış demektir.

Bağlantı şeklini değiştirme

İşe yarayan bir yöntem de bağlantı biçimini değiştirmek. Eğer hatayı aldığınız sırada Lan kablosu ile bağlanıyorsanız, Wifi’ye geçebilirsiniz. Bunun tam tersi de yine mümkün, açıkçası benim bu problemimi 1 kere çözen bu oldu. Yani işe yaradığını garanti ediyorum.

Oyunun yeni yamalarını bekleme

Oyunun yeni sezonları veya sezon arası gelen büyük yamaları ile de sorun kendiliğinden çözülebiliyor. Eğer yukardaki her şeyi deneyip de yine de aynı hatayı alıyorsanız beklemekten başka bir çare yok.

R6 her ne kadar çok zevkli bir oynanışa sahip olsa da, maalesef bir Ubisoft oyunu olmasından ötürü hatalar ve buglar deryası bir oyun. Aradan geçen 8 yılda da düzelecek gibi gözükmüyor.

Bakmadan Geçme