Prof. Naci Görür 23 kente deprem uyarısı yaptı

Prof. Dr. Naci Görür, deprem konusundaki uyarılarına devam ediyor. Kocaeli'de bir sempozyuma katılan Görür, "Üzerine kurulu olduğumuz 23 kent deprem bölgesinin üzerinde. Bundan hiç kimsenin haberi yok. Bu 23 kentte bulunan faylar her an 7 ve üzerinde bir deprem üretebilir" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen kent sempozyumları, bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) başladı. Sempozyumların ilk gününün konuğu ise Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür oldu.


Prof. Dr. Görür, yaptığı açıklamada 23 kentin fay üzerinde olduğunu belirterek, "Bundan hiç kimsenin haberi yok. En son dayanamadım söyledim. Kork ya kork. Biz bilim insanı olarak yüzbinlerce insanımızın hayatının bir ipliğe bağlı olduğunu görüp söylemeyecek miyiz?" ifadelerini kullandı.

Görür, Türkiye'de 500 fay bulunduğunu ve deprem mekanizmasının 14 milyon yıl önce başladığını belirterek, depremleri durdurmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Özgür Kocaeli'nin haberine göre Türkiye’de 500 tane fay olduğuna dikkat çeken Prof. Görür, "Bizim 'Hangi fay kırıldı, ne zaman deprem olacak?' söylemlerini kaldırmamız lazım. Ben senin şehrinde deprem olmayacak desem zil çalıp oynayacak mıyız? Komşu ilde de deprem olsa bizim vatandaşımız ölecek. Soruna genel bakmalıyız. Deprem mekanizması 14 milyon sene önce başladı. Bu depremleri durdurmak mümkün değil" dedi. 
 

Bakmadan Geçme