• Haberler
  • Dünya
  • Pakistan Cumhurbaşkanı: İran ile Kardeşiz Ancak...

Pakistan Cumhurbaşkanı: İran ile Kardeşiz Ancak...

İran ile Pakistan arasında yaşanan kriz sonrasında iki ülkeden de karşılıklı açıklamalar yapılmaya devam ediyor. İran'ın Pakistan bölgesinde vurduğu hedefler sonrasında, Pakistan tarafından İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletlerine askeri saldırı gerçekleştirildi. Olay sonrasında Pakistan Cumhurbaşkanı'ndan da açıklamalar geldi.

Önce Irak ve Suriye, şimdi de Pakistan. İran, üst üste komşularına sınır ötesi operasyon yaptı. Pakistan'da da bu saldırılara karşılık geldi. Ortadoğu'da, Gazze Savaşı'yla başlayan krizlere yenisi eklendi.

Tahran'dan resmi açıklama gelmezken saldırıyı devlet haber ajansı Nur duyurdu. Pakistan'da Cihatçı "Ceyş el Adl", Türkçesiyle "Adalet Ordusu" örgütünün karargahlarının hedef alındığı belirtildi. İki üssün, füzeler ve dronelarla imha edildiği açıklandı.

Pakistan, İran'ın hava saldırısını, "egemenlik ihlali" olarak niteleyerek kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iki çocuğun öldüğü, üç çocuğun yaralandığı belirtildi.

Pakistan, tepki olarak Tahran Büyükelçisi'ni İslamabad'a çağırdı. Egemenlik ihlaliyle ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunacağını duyurdu.

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI'NDA AÇIKLAMA GELDİ!

İran'ın sınırda dün topraklarına gerçekleştirdiği saldırıya bugün misilleme yapan Pakistan'dan yeni mesaj geldi. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, "İran ile kardeşiz ancak topraklarımızı savunmak için her türlü tedbiri alırız" dedi.

Bakmadan Geçme