Merkez Bankası Faiz Artıracak mı? Ekonomistlerin Beklentisi Ne Yönde?

Piyasalar, yarın Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına kilitlenirken, ekonomistlerden faiz kararına ilişkin farklı yorum ve beklentiler gelmeye başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 25 Nisan Perşembe günü toplanarak faiz kararını açıklayacak.

Ekonomistler, faizin sabit kalacağı yönünde bir beklenti içerisine girerken Prof. Dr. Hakan Kara’dan ilginç bir teklif geldi.

Prof. Dr. Hakan Kara, yarın TCMB tarafından açıklanacak faiz kararı öncesi dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Kara, alınacak olan karara ilişkin yorumunda "Bana göre yarın TCMB 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır" dedi.

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bana göre yarın TCMB 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır. Bu yapılabilirse mevduat ve kredi yapısı daha adaletli hale gelecek, döviz kuru piyasası ve bütün sistem rahatlayacaktır.”