Meral Akşener'in "Oy Vermezseniz Evime Dönerim" Sözleri Yeniden Gündem Oldu

Mahalli İdareler Seçiminde il bazında sadece bir il kazanabilen İYİ Parti de AK Parti gibi hezimeti yaşayan partiler arasında yerini aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 8 Mart'ta yapmış olduğu "Bu seçimde oy vermezseniz ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım." açıklaması yeniden gündem oldu.

Seçimlerden büyük bir hezimetle ayrılan İYİ Parti'de genel başkan Meral Akşener'in istifa edip etmeyeceği siyaset kamuoyunda merak konusu oldu. 

Sonuçların açıklanmaya başlamasının hemen ardından 31 Mart akşamı İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Meral Akşener'i de istifaya davet ederek görevinden istifa ettiğini açıkladı. Seçim sonuçlarının resmen ilan edilmesinin ardından gözler İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e çevrildi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER İSTİFA EDECEK Mİ?

Seçim sonuçlarının ardından şuana kadar herhangi bir açıklama yapmayan ve sessizliğini koruyan Meral Akşener'in istifa edip etmeyeceği kamuoyunda merak konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ittifak teklifini reddeden ve seçimlere müstakil bir şekilde girme kararı aldıktan sonra her ilde kendi adayıyla yarışan İYİ Parti'de Meral Akşener'in 8 Mart'ta söylediği ifadeler yeniden gündem oldu.

SİYASETİN S'SİYLE MEŞGUL OLMAYACAĞIM

Açıklamasında; "Biz ayrı gitmeye, hür ve müstakil gitmeye karar verdik. Çünkü ittifak sisteminin aslında seçmene hiçbir faydası olmadığına kanaat ettik. Şimdi biz büyük bir risk aldık. Tek başımıza sizin karşınıza çıkıyoruz, ikna edebilirsek oy alacağız. İkna edemezsek oylarını alamayacağız. Ben bugüne bugün ekstradan, bu güne kadar hiçbir liderin yapmadığı birşey yaptım. Bu seçimde oy vermezseniz ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım. Daha bunun ötesi var mı? Kendimi koymuş durumdayım" ifadelerine yer vermişti.

Yerel seçimlerden büyük bir hezimetle ayrılan ve sadece 1 ilde belediye başkanlığı kazanabilen İYİ Parti'de Meral Akşener'in nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.

Bakmadan Geçme