Mehmet Şimşekten Son Dakika Enflasyon Açıklaması

Mehmet Şimşek Sosyal medya hesabından açıklamaya göre Pragramların temel hedefi enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu açıkladı. Ayrıca Enflasyon ile çıkan asılsız haber ve söylentilere inanmayın açıklaması yaptı.

Nisan ayında açıklanan Enflasyon oranının yüzde 68 gibi yüksek seviyede çıkması, Hazine ve Maliye Bakanı üzerindeki eleştirileri arttırmıştı, Mehmet Şimşek yaptığı açıklama ile Enflasyonu düşürmek ve alım gücünü arttırmak için bir takım tedbirleri açıkladı.

Mehmet Şimşek çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, Bizden duymadığınız hiçbir habere ve söylentilere inanmayın açıklaması yaptı.

ÖNEMLİ TEDBİRLER ALDIK

Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. 
Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir. Bunun yanı sıra vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık; örneğin

•Asgari ücreti vergi dışı bıraktık,
•Gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik,
•Kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik.

Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olup ülkemizin kendi programıdır ve başarı ile uygulanmaktadır.

ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN KARARLIYIZ

Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. 

Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Bu zor coğrafyada ülkemizin sorunlarını çözmek, potansiyelini ve performansını artırmak için yapacak çok işimiz var.  Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız.   

Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz. 

Programımız hedeflerine ulaştığında, vatandaşlarımızın refahı da kalıcı olarak artacaktır.Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız.

MUHABİR

Bakmadan Geçme