Mbappe'den ayrılık açıklaması

Ünlü Fransız yıldız Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain'den (PSG) ayrılacağının sinyallerini verdi. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Mbappe, Fransız basınına verdiği demeçte ''Ayrılma sırası bende'' ifadelerini kullandı.

Neymar ve Lionel Messi'nin ayrılıklarının ardından büyük güç kaybeden Paris Saint-Germain (PSG), Kylian Mbappe'yi de kaybetmek üzere. 1 Ocak'tan itibaren istediği kulüple transfer görüşmesi gerçekleştirme hakkına sahip olan Mbappe, sezon sonunda bitecek sözleşmesi öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mbappe'den ilginç açıklama

PSG ile sözleşmesi Haziran ayında bitecek olan Kylian Mbappe, QG France'a verdiği röportajda geleceği hakkında konuştu. Profesyonel kariyerinde transfer teklifleri konusunda kimseyi kıskanmadığını ifade eden 25 yaşındaki yıldız futbolcu, yaptığı açıklamada ''Futbol tarihine damga vurmuş birçok büyük oyuncu bu yaz Avrupa'dan ayrıldı ve futbolda yeni bir döneme giriyoruz. Bu sporun normal döngüsü ve bir noktada ayrılma sırası bana da gelecek. Bu değişikliklerden endişe duymuyorum ve sadece kendi yolumu izleyerek kariyerime devam etmeyi düşünüyorum" dedi.

Hedefimiz EURO 2024

Fransa Milli Takımı'nın şimdiden efsanesi olmayı başaran Kylian Mbappe, ülkesinin EURO 2024 (Avrupa Futbol Şampiyonası) hedeflerine de açıklık getirdi. Mbappe, milli takım hakkında "Bu turnuvanın en merakla beklenen takımlarından biriyiz, hazırız ve kendimize güveniyoruz. Çok iyi bir sıralama yaptık ve hedefimiz kazanmak. Bu yıl bazı büyük şampiyonları, Hugo Lloris ve Raphael Varane gibi son derece önemli oyuncuları kaybettik ama sonuçta kadromuz bundan etkilenmedi. Bu da gerçek bir uyuma sahip olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Fransız yıldız Kylian Mbappe, bu sezon forma giydiği 25 maçta 26 gol atarken, 4 de asiste imza attı