• Haberler
  • Dünya
  • Mahmut Abbas Yeni Filistin Başbakanını Açıkladı

Mahmut Abbas Yeni Filistin Başbakanını Açıkladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, başbakanlık görevine Muhammed Mustafa'yı getirdiğini açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçtiğimiz ay görevinden istifa eden Filistin Başbakanı Muhammad İştiyye’nin yerine Muhammed Mustafa’yı atadı.

Geçtiğimiz ay istifa eden Filistin Başbakanı Muhammad İştiyye’nin yerine gelecek isim belli oldu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İştiyye’den boşalan başbakanlık koltuğuna Muhammed Mustafa’yı atadı.

Filistin Kurtuluş Örgütü İcra Komitesi üyesi olan deneyimli ekonomist Mustafa, Filistin Yatırım Fonu (PIF) Yönetim Kurulu Başkanı ve Devlet Başkanı Abbas'ın kıdemli ekonomi danışmanı olarak görev yapıyordu.

MUHAMMED MUSTAFA KİMDİR?

1954 doğumlu Mustafa, 2022’den beri Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Üyesi. Önceki hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomi Bakanı görevlerinde bulunan Mustafa, FKÖ’ye bağlı ekonomik kurumları yöneten en önemli fonlardan biri olan Filistin Yatırım Fonu’nun başkanlığını 2005 yılından bu yana yürütüyor.

George Washington Üniversitesi’nden ekonomi alanında doktora derecesine sahip olan Mustafa, 15 yıl Dünya Bankası’nda çalıştı. Abbas’ın atamasıyla, Mustafa 2005 yılından bu yana devlet başkanlığı ofisinde ekonomik işlerden sorumlu danışmanı olarak görev yapıyor.

2023 yılında ise, Kuveyt merkezli Arap Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu’na Filistin Direktörü olarak atandı.

Bakmadan Geçme