• Haberler
  • Gündem
  • Kudüs'te Öldürülen Hasan Saklanan'ın Cenazesi Türkiye'ye Gelecek mi?

Kudüs'te Öldürülen Hasan Saklanan'ın Cenazesi Türkiye'ye Gelecek mi?

İsrail polisinin Kudüs'te şehit ettiği Türk vatandaşı Hasan Saklanan'ın cenazesinin Türkiye'ye getiril getirilmeyeceği merak konusu oldu. İsrail Hasan Saklanan'ın cenazesini verecek mi?

Türkiye'den Kudüs'e turist oalrak giden ve orada İsrail polisine yaptığı bıçaklı saldırı sonrası silahla vurularak katledilen Şanlıurfalı İmam Hasan Saklanan'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu. 

AİLESİ GETİRİLMESİNİ İSTİYOR

34 yaşında, evli ve 4 çocuk babası olan Hasan Saklanan'ın şehit olduğu haberi ailesine ulaştırıldı. Aile süreçle alakalı ne yapacağını bilemezken yetkililerden Hasan Saklanan'ın cenazesini Şanlıurfa'ya getirilmesi için destek bekliyor. 

Kudüs'te Öldürülen Hasan Saklanan'ın Cenazesi Türkiye'ye Gelecek mi?

HAYIRSEVERLERDEN AİLEYE DESTEK

Evli ve 4 çocuk sahibi olan Saklanan'ın arkasında 4 evladını yetim bıraktığı, ailesinin de zor şartlar altında yaşadığı ve kirada kaldığı ifade ediliyor.

Şehid Saklanan'ın geride bıraktığı evlatlarına sahip çıkmaya hazırlanan Şanlıurfalı bazı hayır kuruluşlarının, Saklanan ailesi için gerekli çalışmaları başlttığı belirtildi.

CENAZESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK Mİ?

Türk diplomatik kaynaklar söz konusu olaya ilişkin “Konu Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuzca yakından takip edilmektedir. Olay bütün boyutlarıyla araştırılmaktadır” açıklamasını yaptı.

Hasan Saklanan'ın cenazesinin İsrail'den çıkraılıp çıkarılamayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.