Kocaeli ve Bursa'da Sokaklar Göle Döndü

Türkiye genelinde yaklaşık bir haftadır etkili olan yağışlı hava, Kocaeli ve Bursa'da hayatı felç etti.

Meteorolojinin günlerdir yaptığı uyarı sonrasında Kocaeli ve Bursa'da sağanak etkili oldu.

ocael'de etkili olan sağanak nedeniyle deniz taştı, sahil kenarında bulunan ve karavan parklarının yoğun olduğu otopark sular altında kaldı.

Kocaeli’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İzmit ilçesi Ömerağa Mahallesi’nde yağmurla birlikte deniz taşınca sahil bandındaki açık otoparkın bir kısmı su altında kaldı.

Karavan parklarının yoğun olduğu kısımda oluşan su birikintisi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri bölgede temizleme çalışması başlattı.

Bursa’da bir anda etkisini gösteren sağanak yağış hayatı felç etti. Bazı yerlerde araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, yollar göle döndü.

Tıkanan rögarlar yüzünden şehrin birçok caddesinde su birikintileri oluştu.

Etkili olan yağış sebebiyle yollar göle dönerken, AVM'lerin otoparklarındaki su giderleri patladı. Su basan otoparklar, vatandaşlar tarafından saniye saniye cep telefonu ile görüntülendi.

Ana yollarda araçlar suya gömülü bir şekilde ilerlerken, alt geçitler kısa sürede suyla doldu. Pazar alanlarından yansıyan görüntüler ise, dereleri aratmadı. Tezgahların üzerine çıkan vatandaşlar, akan suyu izlemekle yetindi.

Bakmadan Geçme