• Haberler
  • Dünya
  • Kızıldeniz'deki Tesla gemileri Husiler'den dolayı aksama yaşıyor

Kızıldeniz'deki Tesla gemileri Husiler'den dolayı aksama yaşıyor

Kızıldeniz'deki Husi saldırılarından büyük oranda etkilenen ticaret, Tesla'nın Almanya'daki fabrikasında da üretimin aksamasına neden oldu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Berlin'in hemen dışında yer alan "giga fabrikasında" üretimin 29 Ocak'tan itibaren, birkaç ufak alt alan hariç olmak üzere, iki hafta duracağını açıkladı. Tesla gerekçe olarak Kızıldeniz'deki Husi saldırıları nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıları gösterdi.

Tesla duyuruyu ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik saldırılarından birkaç saat önce yaptı. Üretime 12 Şubat'tan itibaren "tam kapasite" devam edileceği belirtildi.

Almanya'daki Tesla fabrikasında 11 bin 500 kişi çalışıyor ve yılda yaklaşık 250 bin otomobil üretiliyor.

Gece yarısından hemen sonra ABD öncülüğündeki güçler Yemen'deki Husi hedeflerine saldırdı. Şu ana dek yaşananlar özetle:

ABD ve İngiltere kuvvetleri, Kızıldeni'de 2 aydır süren Husi saldırılarını gerekçe göstererek denizden ve havadan Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu.

Saldırılara Avustralya, Kanada, Bahreyn ve Hollanda'nın da "operasyonel olmayan destek" verdiği açıklandı
Yemen'in başkenti Sana, liman kenti Hudeyde, Dhamar ve kuzeybatıda Husilerin kalesi Saada kentlerinde hedeflerin vurulduğu bildirildi

Huhsi yetkililer, ABD ve İngiltere'nin "büyük bedel ödeyeceğini" söyledikleri açıklamalar yaptılar ancak şu ana kadar Husi isyancılardan saldırılara bir misilleme gelmedi

Husiler Kasım ayından bu yana, Hamas'a destek amacıyla, İsrail'e destek götüren ticari gemilere Kızıldeniz ve Aden Körfezi civarında saldırıyor, ancak saldırdıkları gemiler arasında İsrail'le bağlantılı olmayan gemiler olduğu da biliniyor.

KAYNAK: BBC

Bakmadan Geçme