• Haberler
  • Gündem
  • Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı Öğrenciler ve HPV-HIV Krizi

Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı Öğrenciler ve HPV-HIV Krizi

Karabük Üniversitesi'nde yaşanan bir olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Üniversitenin Instagram "itiraf sayfası"nda paylaşılan iddialara göre, siyah öğrencilerle cinsel ilişki yaşayan bazı Türk öğrenciler, HPV ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirtileriyle hastanelere başvurdu. Bu olay, üniversite çevresinde ve sosyal medyada büyük endişe ve tartışmalara neden oldu.

Instagram'daki 'Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası' isimli hesapta siyah öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin 'itirafları' gündem oldu. Kimi HPV kimi de HIV şüphesiyle hastaneye gittiğini anlattı.

Gazeteci Gamze Dağ, Karabük Üniversitesi'nin yabancı öğrenci sayısını paylaştı. Karabük Üniversitesi'nde 98 farklı ülkeden 12 bin yabancı öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin ise yaklaşık 6 binini Afrika'nın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler oluşturuyor.

Instagram'da yayın yapan Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası'ndaki öğrencilerin iddiaları sosyal medyayı karıştırdı.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ İDDİALAR NE?

İddiaya göre Karabük'te eğitim gören yabancı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan bazı erkek ve kadın Türk öğrenciler hastalık kaptı. Öğrenciler HPV ve HIV şüphesiyle hastanelere akın etti. İddialara dayanak ise 300 takipçili bir Instagram hesabı oldu. Birçok internet sitesi iddialara dayanak olarak bu hesabı gösterdi.

Sosyal medyada yer alan iddialar şöyle: